23948sdkhjf

A. Enggaard vinder energiselskabs domicil – samler 700 medarbejdere

Det bliver totalentreprenør A. Enggaard, der skal bygge Norlys’ nye 11,700 kvm store domicil ud til Limfjorden i Aalborg. 

Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Når lokalerne på på Gasværksvej 25 i Aalborg er færdige i slutningen af 2024, bliver de hovedsæde for energiforretningen i Norlys og Norlys Energy Trading. Den nye lokation samler dermed 700 Norlys-medarbejdere, der i dag sidder på tre forskellige adresser i det nordjyske.

Første spadestik forventes at tages i løbet af vinteren, når den endelige byggetilladelse er på plads.

Det er Sweco Architects, der har tegnet bygningen, som rejser sig i 32 meters højde mod udsigten over Limfjorden, vinklet så flest mulige arbejdspladser får udsigt over fjorden. Bygningens hovedindgang vender mod byen og bringes ned i skala, så den også visuelt kommer de besøgende i møde. Indvendigt i bygningen opleves den skrånede form i foyeren, som åbner sig mod vandet.

– Vores opgave er nu at skabe et fremtidssikret byggeri, som matcher Norlys’ ønsker og krav til bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet, siger Kristoffer Styrup, der er afdelingschef i A. Enggaard, i pressemeddelelsen.

90 ladestandere til elbiler

Det nye domicil skal være en fremtidssikret arbejdsplads med fokus på bæredygtige løsninger. Derfor får det 90 ladestandere til elbiler og en bæredygtig vedligeholdelse og drift af bygningen. Fokusset på bæredygtighed betyder, at byggeriet opnår guld inden for DGBN-certificering.

Der er også lagt vægt på de indvendige rammer, og her opnår byggeriet hjerte-certificering. Det betyder, at det nye domicil lever op til ekstra høje krav til indeklima i form af luft, lyd og lys.

– Med et godt indeklima, moderne mødefaciliteter og gode fordybelsesmuligheder er jeg sikker på, at vores nye domicil danner virkelig gode rammer for medarbejdernes hverdag, siger Jens Hansen, der er direktør for Supply Chain & Facility Management i Norlys.

De 700 medarbejdere, der fra slutningen af 2024 får arbejdsplads på havnefronten i Aalborg, sidder i dag på Norlys’ kontorer i henholdsvis Aalborg, Brønderslev og Støvring.

– I den nye bygning samler vi alle vores nordjyske aktiviteter under ét tag - fra trading og energihandel over salg af ladeløsninger til udbygningen af fiber- og elnettet. Jeg glæder mig til, at vi kommer endnu tættere på hinanden, siger Jens Hansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109