23948sdkhjf

DBC Invest køber sig ind i Vestjysk Biogas

DBC Invest har købt 40 procent af ejerandelene i Vestjysk Biogas, som dermed bliver det sjette anlæg i DBC Invests portefølje.

Vestjyllands Andel, Jysk Energi, Langfristet Erhvervs Finansiering og Hedeselskabet, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, har investeret et tocifret millionbeløb i anlægget på Borris-egnen.

– I DBC har vi fulgt Vestjysk Biogas igennem et stykke tid, og vi er glade for nu at blive medejere af anlægget. Det er et veldrevet biogasanlæg, som vi fornemmer har god lokal opbakning. Vi ser gode perspektiver for videreudvikling, og vi ser frem til at blive en del af denne spændende rejse, fortæller Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Siden etableringen i marts 2020 har DBC Invest investereret i følgende biogasanlæg:

  • Grauballegaard Biogas
  • Sindal Biogas
  • Outrup Biogas
  • Sønderjysk Biogas
  • BB Biogas
  • Vestjysk Biogas

Kilde: DBC Invest

Tilbage i 2017 etablerede tre lokale landmænd Vestjysk Biogas, der er beliggende udenfor Borris.

I august samme år leverede anlægget den første biogas til naturgasnettet og har sidenhen bidraget med en årlig bionaturgasproduktion på cirka 6,7 millioner m3.

Vision om grønt brændstof til den tunge transport

Én af landmændene bag Vestjysk Biogas er Ole Nyholm Knudsen, der fortsætter som direktør i foretagendet. Sammen med ejerkredsen har han store visioner for anlægget, og de synergier der kan skabes på matriklen.

– Med salget ruster vi Vestjysk Biogas til at løse landbrugets fremtidige klimaudfordringer med nye teknologier såsom CO2-fangst. Én af visionerne på den lange bane er at levere grønt brændstof til den tunge transport. En tankstation lige overfor Vestjysk Biogas, hvor Vestjyllands Andels lastbiler kan tanke, ville for eksempel være en rigtig god historie, siger Ole Nyholm Knudsen.

Udvikling i lokalområde

Også hos Vestjyllands Andel er der tilfredshed med investeringen. Ikke mindst fordi Vestjysk Biogas er placeret tæt på grovvareselskabets foderfabrik og vareturscentral i Borris, som servicerer mange af områdets landmænd med produkter.

- Hvad angår Vestjyllands Andel har vi selvsagt stor motivation for at sikre udvikling i et stærkt lokalområde, hvor vi traditionelt har nydt stor opbakning fra vores medlemmer, lyder det fra Steen Bitsch, administrerende direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand i Danish Bio Commodities.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125