23948sdkhjf

4.500 kvm skoleudbygning udpeger vinderhold på fem

Arkitektkonkurrencen for en ny udskoling i Hornslet nord for Aarhus samt tilhørende multisal og ungdomsklub er netop afsluttet.

Vinderne er arkitektfirmaet Kjaer & Richter med underrådgiverne Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Vega Landskab, Allermann Rådgivning og Ekolab. Det skriver bygherre på skoleprojektet, Syddjurs Kommune, i en pressemeddelelse.

Skoleudbygningen er opdelt i to etaper. I Etape 1 er der blandt andet cirka 4.500 kvm nybyggeri til udskoling - for 6. til 9. klasse i fem spor samt lokaler til blandt andet science, kreativitet, musik og bevægelse, faciliteter til ungdomsklubben samt en ny multisal til Hornslet Hallen.

100 mio. kr. udbygning af Hornslet Skole

Syddjurs Kommune har besluttet at udbygge Hornslet Skole på grund af et stigende børnetal i byen. I den forbindelse har man valgt, at udbygningen skal ske med etablering af en ny udskolingsafdeling ved Hornslet Hallen samtidig med, at Hornslet Hallen får en ny multisal og Hornslet Ungdomsskoles aftenklub flytter med til Stadionvej, så der skabes et attraktivt ungemiljø. I forlængelse af etableringen de nye faciliteter på Stadionvej ombygges den eksisterende skole delvist, sådan at begge skoleafdelinger kan rumme fem spor.

Udbygningen består af 2 etaper.

- Etape 1: ny bebyggelse ved den eksisterende Hornslet hal, Stadionvej 4, Hornslet. Etapen forventes opført i perioden foråret 2023 – foråret 2025 og omfatter blandt andet cirka 4.500 kvm nybygning til 6.- 9. årgang i fem spor. Der er tidligere afsat 80 mio. kr. til etape 1. Heraf forventes at cirka 65 mio. kr. ekskl. moms kan disponeres til honorarbærende byggeudgifter som håndværkerudgifter, indeksregulering med mere.

- Etape 2: Ombygning af eksisterende skole og SFO, Ballesvej 6, Hornslet. Etapen forventes opført fra foråret 2025 – foråret 2026. Der er afsat 20 mio. kr. til etape 2. Heraf forventes at cirka 17 mio. kr. ekskl. moms kan disponeres til honorarbærende byggeudgifter som håndværkerudgifter, indeksregulering med mere.

Kilde: Projektagenten.dk og Syddjurs Kommune

– Hele vores tværfaglige rådgiverteam er meget begejstrede for program og projekt til Udbygningen af Hornslet Skole, som for os at se rummer alle de elementer en topmoderne og fremtidsrettet læringsbygning skal indeholde, udtaler arkitekt Liv Bach Henriksen fra Kjaer & Richter i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Bygherre har sat ambitiøse grønne mål for CO2 aftryk og oplevet bæredygtighed og de pædagogiske visioner har fokus på inkluderende og motiverende lærings- og ungemiljøer. Skolen skal samtidig fungere i tæt sammenhæng med Hornslet hallerne og har dermed potentiale til at blive byens nye samlingssted.

Syddjurs Byråd besluttede i 2021 at afsætte midler til byggeriet af en ny udskoling i Hornslet, ligesom der også i 2021 blev vedtaget en samlet vision for projektet. Efter en indledende prækvalifikation i foråret 2022 har et enigt bedømmelsesudvalg nu peget på en vinder ud af de fire hold af arkitekter og ingeniører, som blev udvalgt til konkurrencen.

De fire prækvalificerede hold var ifølge Projektagenten.dk:

  • Arkitema med Cowi som underrådgiver
  • Cebra med underrådgiverne Rasmusrasmus, EKJ og DEM Rådgivende Ingeniører
  • Arkitektfirmaet Kjaer & Richter med Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Vega, Allermann Rådgivning og Ekolab som underrådgivere (vinderhold)
  • GPP Arkitekter med underrådgivere OJ Rådgivende Ingeniører, ByMunch og Rum & Adfærd.

I vinderforslaget får både Hornslet Skole, Hornslet Ungdomsskole og Hornslet Hallen imødekommet deres ønsker til indretning, samtidig med at der kan skabes et godt ungemiljø på tværs af skole, ungdomsskole og hal. 

– Vi har manglet et attraktivt sted for unge i Hornslet. Det får vi med det nye byggeri, hvor Hornslet Skole, ungdomsskolen og Hornslet Hallen har haft et fælles ønske om sammen at skabe et godt sted for unge i Hornslet. Vi får også et hus, hvor de unge og de aktive i idrætten kan møde hinanden på tværs af generationerne, udtaler formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget i Syddjurs Kommune, Heine Skovbak Iversen.

Forventer byggestart næste år

Det har været et krav i konkurrencen, at nybyggeriet skal opføres med en certificering for bæredygtighed, så der i byggeriet lægges særlig vægt på klimaaftryk og på sundhed og indeklima. Målet er sat til DGNB Guld og en DGNB-Hjerte udmærkelse, og derved bliver byggeriet bæredygtigt på dokumenteret vis og med en holistisk tilgang.

Efter sommerferien går arbejdet for alvor i gang med at realisere nybyggeriet med Kjaer & Richter som totalrådgiver. Det sker i et samarbejde med Moe og Nerd Architects som bygherrerådgiver og Syddjurs Kommune.

Byggeriet forventes at gå i gang i 2023 og stå helt færdigt i foråret 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125