23948sdkhjf

Vestjysk entreprenør vinder stor opgave på robotfirmaers træ-domicil

Facadeentreprenøren HSHansen skal stå for lukningsentreprisen på robotvirksomhederne Mobile Industrial Robots og Universal Robots nye, 20.000 kvm store fælles hovedsæde i Odense.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Robothovedsædet skal sikre firmaerne plads til et hurtigt stigende antal medarbejdere og skabe de optimale rammer til at innovere og rykke grænserne for, hvad der er muligt med robotteknologi og automatisering. Bygningen er derfor tegnet med særligt fokus på at skabe fysiske rum, der bidrager til at samarbejde på tværs og skabe synergieffekter i hverdagen.

Lukningsentreprisen på det 20.000 kvm store hovedsæde udføres i et profil-system med semi-unitized facadeelementer. Det er med til at forkorte tiden på byggepladsen, da facaden delvis færdigproduceres på fabrikken hos HSHansen og derefter blot skal glasmonteres på byggepladsen.

Derudover skal HSHansen stå for levering og montage af ovenlys, vinduer og døre til projektet.

Træ i bærende konstruktioner og på væggene

Byggeriet, som er designet af 3XN/GXN, MOE og Henrik Jørgensen Landskab, opføres i tre niveauer på det skrånende terræn, så det kommer til at ligge smukt integreret i landskabet omgivet af ældre træer og med udsigt over engene.

NCC blev i foråret præsenteret som hovedentreprenør på byggeriet.

Det primære konstruktionsmateriale er træ. Hovedsædet bygges med meget åbne miljøer med træværk både i bærende konstruktioner og på væggene, så bygningerne får et varmt udtryk. Samtidig er der mange glasvægge, der kombineret med store panoramavinduer skaber samspil med den omgivende natur.

Byggeriet forventes at stå klar til indflytning i januar 2024

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141