23948sdkhjf

BEWI har fået godkendelse til køb af Jackon Holding

EPS-producenten BEWI har nu fået godkendelse til det endelige køb af alle aktier hos Jackon Holding. Købet blev offentliggjort i efteråret 2021, men har været underlagt godkendelse af konkurrencemyndighederne. Godkendelsen er nu i hus - for Finlands og Norges vedkommende dog med visse betingelser. Det oplyser BEWI i en pressemeddelelse.

Godkendelsen i Finland er betinget af frasalg af to mindre isoleringsanlæg, og godkendelsen i Norge er betinget af frasalg af to mindre fish box-anlæg i Nordnorge. I alt udgør omsætningen for de fire anlæg mindre end to procent af den samlede virksomheds årlige omsætning.

BEWI har også modtaget godkendelser fra de svenske og tyske konkurrencemyndigheder.

"Den endelige afslutning af Jackon-transaktionen forventes at finde sted i august 2022 efter afslutningen af frasalget, som udgør en indtægt på 15 mio. euro," skriver BEWI i pressemeddelelsen.

HAAS A/S, et selskab ejet af den norske Akselsen-familie, der ejer 50 procent af aktierne i Jackon og er grundlæggere af selskabet, solgte i efteråret deres andel af aktierne til BEWI.

- Vi har brugt weekenden på at evaluere og diskutere tilbuddet, haft mange samtaler – både i familien, men også med repræsentanter fra BEWI. Når vi nu vælger at sælge vores aktier til BEWI mod vederlag i aktier, betyder det, at vi som ejere aktivt vil engagere os i at bringe Jackon til det næste niveau sammen med BEWI. Vi mener, at vores to virksomheder er et meget godt industrielt match, da vi supplerer hinanden godt og har meget at lære af hinanden. Vores beslutning er udelukkende baseret på baggrund af hvad vi mener er det rigtige valg for virksomheden og dens medarbejdere, sagde Andreas M. Akselsen på vegne af sin familie tilbage i efteråret 2021.

BEWI ASA er noteret på Oslo Børs under ticker BEWI.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093