23948sdkhjf

Envafors har en smertegrænse for varmepumpe-investering

Borgerne i Korsør kan se frem til mere grøn energi med et nyt varmepumpe-anlæg, der skal bygges ved det nuværende Halsskov Halmvarmeværk. Planen er, at det skal tages i brug i starten af 2024.

En prækvalifikation af virksomheder, der får lov til at byde på det store arbejde til over 100 millioner kroner, går nu i gang.

Det oplyser energichef hos Envafors Carsten Lunde til SN.dk.

Han fortæller samtidig, at der er en smertegrænse for, hvor meget dyrere den grønne investering må blive på grund af prisstigninger udløst af krigen i Ukraine

- Vi skal stadig have en fornuftig business case, ligesom det jo heller ikke dur, at vi gældsætter vores energiselskab voldsomt, siger Carsten Lunde til SN.dk.

Envafors

Envafors er i maj 2022 dannet af serviceselskaberne i NK-Forsyning og SK Forsyning og leverer energi, vand og forsyner borgerne i Næstved og Slagelse kommuner.

Kilde: Envafors

Han oplyser, at meget af fjernvarmen allerede er solgt til nye forbrugere, fordi Envafors er i gang med store udvidelser af fjernvarmeområderne både i Slagelse og Korsør/Halsskov.

Blandt andet som erstatning for den i dag dyre opvarmning med naturgas, som krigen i Ukraine har givet.

Carsten Lunde siger, at det ikke bliver samme firma, det byggede Halsskov Halmvarmeværk, der også kommer til at stå for udvidelsen med varmepumper, da firmaet er gået konkurs.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094