23948sdkhjf

Ny app viser ledige p-pladser, ladestationer og offentlige toiletter i Lemvig

Trådløse sensorer i næsten alle offentlige parkeringspladser giver Lemvig Kommune et præcist indblik i parkeringsadfærden i byen. Nu skal denne nye teknologi bruges til at hjælpe bilisterne med at finde en ledig p-plads

Den aalborgensiske startup-virksomhed, Sensade, installerede i foråret 2021 trådløse sensorer på næsten alle offentlige parkeringspladser i Lemvig, så kommunen fik mulighed for at digitalisere analysen af parkeringssituationen.

Og nu skal den nye teknologi bruges til at hjælpe bilisterne med at finde en ledig p-plads og give svar på, hvor ligger handicappladserne, ladestationerne og de offentlige toiletter i Lemvig og Thyborøn.

Det sker via app’en Lemvig Pakering.

Det skriver Sensade i en pressemeddelelse.

- Igennem vores sensordata kan vi se, at der er pres på parkeringsinfrastrukturen i Lemvig, særligt i turistsæsonen. Der er dog som regel ledige p-pladser et eller andet sted i byen, og det handler om at fremhæve disse muligheder til bilisterne, siger Kenny Lafon, medstifter af Sensade.

Datapunkter i Lemvig

  • Knap 1000 trådløse sensorer er installeret i Lemvigs 19 parkeringsområder
  • Sensorsystemet måler omkring 60.000 datapunkter i døgnet
  • App’en giver overblik over parkeringsområderne, gældende regler, handicappladser, ladestationer, autocamper-pladser samt offentlige toiletter
  • Systemet har, indtil videre, indsamlet mere end 35 millioner datapunkter, som hjælper Lemvig Kommune med at planlægge byens fremtidige udvikling

Kilde: Sensade

Overblik over p-reglerne

Med Lemvigs nye parkeringsapp skulle bilisterne undgår kedelige overraskelser i form af p-afgifter, da løsningen fortæller, hvor lang tid man må parkere.

- Vi viser i app’en de gældende parkeringsregler ved de forskellige områder. Det vil sige, at man ved på forhånd, om pladsen er gratis, og om man må holde der i to timer eller hele dagen. Det håber vi, at det kan hjælpe bilisterne med at undgå en unødvendig hilsen i forruden, siger Kenny Lafon.

Bedre udnyttelse af p-pladserne

Beslutningen om at indføre en digital parkeringsløsning, der hjælper bilister til ledige pladser, er taget af teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune.

Kommunen blev præsenteret for en parkeringsanalyse, der viser, at der er pres på parkeringspladserne i bymidten specielt om sommeren. 

Inden det skal diskuteres, om der skal bygges flere parkeringspladser, valgte teknik- og miljøudvalget i første omgang at afprøve app-løsningen til at formindske problemet samt give en bedre oplevelse for bilisterne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu som den første kommune i Danmark kan tilbyde vores borgere, gæster og mange turister denne type digitale SmartCity parkerings-app, som viser, hvor i centerbyerne der er ledige parkeringspladser. Det giver en bedre udnyttelse af parkeringspladserne og en bedre oplevelse for alle, der kommer til vores område, også hvis man er på udkig efter el-ladestandere eller handicappladser, siger formand for udvalget for Teknik og Miljø i Lemvig Kommune Steffen Damsgaard (V).

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078