23948sdkhjf

Danish Crown tester ny robot: Slut med tunge løft på slagterierne

På Danish Crowns slagteri i Blans kører de sidste tests på et robotsystem, der selv løfter tunge delstykker af grisen og lægger dem på båndet

På Danish Crowns griseslagterier har medarbejderne i dag fat i op til 15 kilo tunge delstykker af grisen, når de skal hænges op eller tages ned fra stativer. Det er en af de mest belastende arbejdsopgaver på slagterierne, fordi det er tunge løft, der gentages mange gange.

Ved hjælp af en nyudviklet robot, der lige nu testes på slagteriet i Blans, belaster denne opgave ikke længere medarbejderne på det sønderjyske slagteri. Robotten kan nemlig håndtere alle delstykker af grisen i både nedtagning og ophængning, så medarbejderne ikke skal foretage de mange tunge løft.

De nye robotter

  • I Blans har ingeniører fra Danish Crown arbejdet og testet robotterne, der skal aflaste medarbejdere i produktionen. 
  • Her arbejdes der med 15 kilo tunge delstykker, der skal tages ned eller hænges op. 
  • Det sker på stativer, der grundet deres udseende i dagligdagen kaldes ”juletræer”. 
  • Løftene er nogle af de tungeste på slagterierne. 
  • Robotten, som er udviklet hos Danish Crown, står for både for ophængning og nedtagning og fjerner dermed løftene fra medarbejderne. 
  • En robotarm tager delstykkerne ned fra ”juletræet” og lægger det på båndet, mens en anden robotarm løfter stykkerne op på et rullende stativ.

Kilde: Danish Crown

Planen er, at lignende robotter skal installeres på alle Danish Crowns danske griseslagterier inden 2026 - en investering på et trecifret millionbeløb.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Det er et fokusområde at eliminere de tungeste løft. Vi vil hjælpe medarbejderne og sikre, at Danish Crown er et godt og interessant sted at arbejde. Robotterne er et epokegørende skift i forhold til at arbejde med kompleks automatisering. Udviklingen af dette robotsystem er noget, der virkelig batter, og som kan flytte noget på tværs af vores slagterier, siger Henrik Andersen, der er teknisk direktør i Danish Crown.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094