23948sdkhjf

Boom i salget af sheltere - savværk fire-dobler omsætningen

Oksbøl Savværk har fire-doblet omsætningen de seneste to år. Stigningen er drevet af en eksplosiv udvikling i salget af sheltere til især private husejere og danske kommuner

Corona-perioden har tilsyneladende sat dybe aftryk på danskernes prioriteringer i livet og skabt et udbredt ønske om mere ægte og jordnære naturoplevelser.

Oksbøl Savværk har således i de seneste to år oplevet en eksplosiv stigning i salget af sheltere, og det er ikke bare de private husejere over hele landet, men også kommunerne, der har truffet hurtige beslutninger om at investere i de "primitive" soveværelser.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det aktuelle boom i salget betyder, at virksomhedens samlede omsætning totalt set er fire-doblet i forhold til for to år siden.

- Vores sheltere er blevet ekstra populære, fordi det er 100 procent danske produkter. Og vi anvender udelukkende lærk og douglas fra de store midtjyske skove, da dette træ har et meget højt naturligt indhold af harpiks, fortæller direktør Mogens Kingo, Oksbøl Savværk.

- Det høje indhold af harpiks giver en naturlig beskyttelse mod skadedyr og svampe, så det ikke er nødvendigt at tilsætte gift eller at imprægnere træet for at sikre en lang holdbarhed. Det er et kæmpe plus for miljøet. Og da træet ikke er importeret fra et fjerntliggende land, reduceres energiforbruget til transporten også, så det samlede CO2-aftryk bliver mindre, fremhæver Mogens Kingo.

- Et shelter fra Oksbøl Savværk er karakteristisk ved en udbredt brug af træ med bark, hvilket giver et meget rustikt og naturnært udseende. Vores holdning er, at det skal være så enkelt og naturligt som muligt, og vi kunne aldrig drømme om eksempelvis at montere et ovenlysvindue, slutter Mogens Kingo.

Oksbøl Savværk

Oksbøl Savværk ligger tæt ved Esbjerg og leverer til private kunder, foreninger, campingpladser og kommuner i hele Danmark. 

Ud over sheltere tilbyder savværket også et bredt sortiment af legehuse, redskabsskure, bålhytter, højbede og andre lignende konstruktioner i træ. 

Oksbøl Savværk ejes af Mogens Kingo i fællesskab med Østerbro Tømmerhandel Gruppen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094