23948sdkhjf

Lys i mørket: Her et et positivt nøgletal

Tårnhøj inflation, svigtende vækst i USA og Tyskland, stigende renter, boom i antallet af konkurser og alarmerende energipriser.

Striben af triste nøgletal er lang, men midt i det dystre billede er der også solstråler.

Netop offentliggjorte tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser nemlig, at blot 14.200 fuldtidspersoner var langtidsledige i juni, når tages højde for sæsonudsving. 

Det er det laveste siden marts 2009, hvor 13.800 fuldtidspersoner var langtidsledige. 

Udviklingen i antallet af langtidsledige afspejler udviklingen, som er set for den samlede ledighed herhjemme, der er faldet kraftigt de seneste par år.

Det forklarer seniorøkonom i Dansk Erhverv, Kristian Skriver.

- Det hører til de absolutte sjældenheder i dansk økonomisk historie, at der er så få langtidsledige. Kun en ganske kort periode før finanskrisen har der været så få langtidsledige som i dag. Det er en fremragende nyhed, fordi det er til stor gavn for den enkelte, der er kommet i job efter en lang periode uden job, og den arbejdsgiver, der akut mangler arbejdskraft, siger Kristian Skriver i en kommentar til tallet.

En person er langtidsledig, når man har været ledig i mindst 80 pct af tiden de seneste 12 måneder.

Selvom antallet af langtidsledige er lavt, så lurer udfordringerne forude.

- Forbrugernes humør er i kulkælderen, fordi den høje inflation gør ondt på pengepungen. Samtidig er udsigterne på de danske eksportmarkeder forværret. Dårligt humør hos de hjemlige forbrugere og forværrede vækstudsigter på eksportmarkeder kan fremadrettet få ledigheden til at stige yderligere, siger Kristian Skriver.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083