23948sdkhjf

Nyt udbud: Gør branchen klogere på genbrug af bærende konstruktioner

Når eksisterende bygninger bygges om, skal de bærende konstruktioner i større grad genbruges og ikke rives ned for at blive erstattet af nybyggeri.

Sådan lyder omdrejningspunktet for en ny opgave, der er sendt i udbud med Bolig- og Planstyrelsen som afsender, og som udspringer af en politisk aftale om udmøntning af pulje til strategi for bæredygtigt byggeri, som blev indgået i maj 2021. Opgaven består af en række analyser og en guide til bygningsejere og rådgivere, skriver Bolig- og Planstyrelsen i en pressemeddelelse.

Opgaven består af tre faser, der løbende kortlægger de bygningstyper, som indeholder det største potentiale for genbrug af bærende konstruktioner. Potentialet afgøres af parametrene: Totaløkonomi, sikkerhed, sundhed, miljø og klima.

Kontrakt til efteråret

Fase et udgør en større analyse og et litteraturstudie, der skal belyse potentialet for genbrug af bærende konstruktioner i eksisterende bygningsmasse bygget i perioden 1930-1995. Analysen skal indsamle nok data til at danne et overblik over, hvor meget der er bygget i perioden fordelt på bygningstyper. Denne først fase afsluttes med en vurdering af hvilke bygningstyper, der har det største potentiale for genbrug af de bærende konstruktioner.

Opgavens fase to undersøger, hvilke barrierer bygningsejere og rådgiver oplever, når der skal træffes beslutning om en ombygning frem for nedrivning og nybyg. Hertil kommer udarbejdelse af en case samling, der skal viser, hvordan en ombygningsproces foregår samt hvordan risiko kan reduceres.

Endelig er der fase tre; en guide til bygningsejere og rådgivere. Guiden skal blandt andet understøtte bygningsejerens udvikling af en ombygningsstrategi. Der skal også laves bud på mulige konceptløsninger og forretningsmodeller for genbrug af de bærende konstruktioner. H

Tilbudsfristen er 26. august, og Bolig- og Planstyrelsen forventer at indgå kontrakt med vinderen omkring uge 42. Opgaven forventes løst fra ultimo oktober 2022 til medio 2023.

lda

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094