23948sdkhjf

Kagevirksomhed afviklet i kølvandet på fjortendoblet underskud

Der er ikke mange virksomheder, der kan overleve et regnskab, hvor underskuddet er fjortendoblet.

Det kan kiks- og kageimportøren Bonaventura Sales da heller ikke. Førhen gik virksomheden under Royal Biscuit-navnet, der ligesom Bisca er ejet af den norske Scandza-koncern.

Det seneste årsregnskab fra Svendborg-selskabet viser lutter røde tal og nu skal virksomheden afvikles.

Det skriver FødevareWatch.

Bundlinjen gik fra minus 2,4 millioner i 2020 til minus 34 millioner kroner i 2021, mens bruttofortjenesten endte på minus 25,2 millioner fra et ellers positivt resultat på 5,6 millioner kroner i 2020.

Årsagen til det store underskud skal findes i coronapandemien, hvor manglen på grænsehandel væltede selskabet:

- Virksomheden har ikke haft mulighed for grænsehandel i samme udstrækning som tidligere år. Desuden er virksomheden påvirket negativt af nedlukningen i Danmark, skriver ledelsen med administrerende direktør og stifter af norske Bonaventura Scandza, Jon Warset, i spidsen i ledelsesberetningen.

Ikke nok med det skriver ledelsen desuden, at en tvist med Skat, omorganisering af virksomheden samt ”tab af enkelte agenturer”, er med til at skabe det negative resultat.

- Årets resultat er påvirket negativt af en tvist med Skat om registrering af afgifter og ud fra et forsigtighedsprincip er der foretaget hensættelse til en eventuel imødegåelse heraf.

Disse faktorer er samlet set med til at lukke kiks- og kageimportøren ned permanent:

- Kombinationen af disse forhold og den omtalte skattesag i forklaringen til årets resultat betød, at selskabet den 26. december iværksatte og traf beslutning om, at virksomheden skulle afvikles, og regnskabet aflægges derfor ikke under forudsætning om fortsat drift, lyder det i beretningen.

I de første måneder af 2022 har man afskediget samtlige medarbejdere og frasolgt lagerbeholdningen. I skrivende stund arbejder man også på at få frasolgt selskabets ejendom.

Ikke første omgang med Skat

Ifølge FødevareWatch har det tidligere Royal Biscuit, i dag Bonaventura, tidligere været i tvist med skattemyndighederne.

Efter 2019-regnskabet blev offentliggjort fortalte kommerciel direktør, Henrik Boerits, til mediet, at selskabet havde et udestående med Skat som konsekvens af flere fejlregistreringer.

- Danmark har en dyr chokoladeafgift, og fejlregistreringerne drejer sig bl.a. om noget glasur på nogle kager, vi har, der primært er lavet af fedt, og måske 3 procent kakao. Vi mener, at vi skal betale for de procent, der er kakao, men Told og Skat mener, at vi skal betale for hele glasuren. Den sag tager vi hele vejen, sagde Henrik Boeriths dengang til FødevareWatch.

Bonaventura Sales Danmark, der er moderselskab til Bonaventura Sales, eksisterer stadig og selvom virksomheden har lidt et kapitaltab på mere end 50 procent, forventer selskabet, at kapitalen vil reetableres ved fremtidig drift.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078