23948sdkhjf

Jens Enggaard: Grøn omstilling giver os flere opgaver

Med vindmølleområdet som en af de største kunder, ser krankoncernen BMS ind i en tid med mange nye opgaver. Sådan lyder vurderingen fra Jens Enggaard, adm. direktør og hovedaktionær, overfor Børsen.

Vurderingen baserer kran-direktøren på de aftaler, som allerede er indgår, mulige ordrer og forespørgsler.

Udsigten til ordrefremgang med afsæt vindmøllemarkedet betyder dog ikke nye rekorder på bundlinjen, slår Jens Enggaard fast. Blandt andet skærer de høje fragtrater, som BMS bliver ramt af grundet behovet for at transportere de mange og tunge kraner, i overskuddet.

– Væksten skal nok fortsætte i år. Det er svært at sætte tal på forventningerne, og der kan også hurtigt ske noget, som ændrer på tingene. Men resultatet vil falde. Alt er jo steget, så højere omkostninger vil trække ned i år. Vi kommer nok til at tjene under det halve af 2021-resultatet, siger Jens Enggaard til Børsen.

BMS Koncernen med base i Aalborg præsenterede i foråret sit 2021-regnskab, selskabets hidtil bedste med et resultat på 261 mio. kr. efter skat og en omsætning på 2,8 mia. kr. Året før var tallene henholdsvis 209 mio. og 2,1 mia. kr.

Hen over året overhalede forretningsbenet BMS Heavy Cranes, der blandt andet udfører opgaver for vindsektoren, omsætningsmæssigt BMS Group, som er kendt fra byggepladser rundt om i landet, og voksede i omsætning fra 1,2 til 1,8 mia. kr. og fra cirka 450 op til cirka 550 fuldtidsbeskæftigede i perioden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078