23948sdkhjf

Ny vinduesmonterings-løsning ved udvendig isolering af facader – både permanent og midlertidigt

Falssystem minimerer kuldebroer og giver et luft- og damptæt resultat ved udvendig efterisolering af facaden

På en gammel trelænget gård i Gundsømagle på Sjælland, bruger Sophus Hedegaard Johannesen og hans familie meget af deres fritid. Landejendommen skal nemlig totalrenoveres og have den helt store tur med om- og tilbygning samt efterisolering af alle udvendige vægge.

Sophus Hedegaard Johannesen arbejder til daglig som relations- og markedschef i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen. Og så har han en baggrund som ingeniør. Hans erfaring var vigtig i valget af byggematerialer.

– Husets ujævne udformning med mange forskellige tolerancer og klare fugttekniske udfordringer, gjorde det meget vigtigt, at vi fandt den rette løsning, forklarer Sophus Hedegaard.

- Jeg havde flere løsninger oppe til overvejelse: En rammeløsning af træ, men den kunne ikke sikre en fugtteknisk sikker løsning. Vi kiggede på en løsning med vinkelprofiler i metal, men på grund af interimsbehovet i en længere periode, kunne den løsning heller ikke bruges, da det ville tage lang tid at lave en vind og regntæt interimsløsning. siger Sophus Hedegaard Johannesen og tilføjer, at som følge af bygningens alder og beskaffenhed og hobbyprojektets lange tidshorisont på flere år, har familien skulle planlægge ned til mindste detalje hvilke byggematerialer og -løsninger, der kan sikre et tørt og beboeligt hus, i alle faser af projektet. Også i de faser hvor projektet drives langsommere frem på nogle områder.

- Vinduesfalsløsningen Outframe fra tætningsspecialisten Ljungdahl A/S passede bedst til opgaven med at genmontere de i alt 20 vinduer, mens ydervæggene isoleres. Dermed får vi en løsning, som kan bruges både som permanent, men også som interimsløsning, så vi kan være sikre på, at konstruktionen ikke udsættes for fugt fra vinduerne uanset de vejrmæssige forhold, som må forekomme undervejs, siger Sophus Hedegaard Johannesen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078