23948sdkhjf

Medaljeregn over Svaneke Bryghus i konkurrence om verdens bedste øl

Det økologiske bryggeri Svaneke Bryghus har vippet tusindvis af konkurrenter af pinden og kan tage seks medaljer med hjem til solskinsøen efter de indledende runder af World Beer Awards.

- Det er et enormt skulderklap til Svaneke Bryghus og nogle fine anerkendelser, som understøtter vores videre arbejde med øllet. Samtidig er det nogle gode salgsparametre, som vil styrke vores salgsarbejde, fortæller Steen Jespersen, adm. direktør for Svaneke Bryghus. 

- Det vidner om, at vi stadig har fingeren på pulsen, og det i sig selv er særdeles vigtigt i det stærkt konkurrenceprægede marked, vi befinder os i, tilføjer han.

Fortsætter til næste podierunde

Flere end 3200 øl har været igennem svælget hos den professionelle jury bestående af sommeliers, brygmestre og andre fagfolk. De har vurderet øllene på deres karakter, balance, kompleksitet og kvalitet.

På den baggrund endte følgende af Svanekes øl med topplaceringer:

  • Nyheden Hazy Pale Ale vandt bronze i kategorien Pale Beer
  • India Pale Ale fik også en bronzemedalje i IPA-kategorien
  • Don't Worry Pale Ale høstede en sølvmedalje i kategorien alkoholfri (pale)
  • Don't Worry Brown Ale vandt ligeledes sølv i den alkoholfri kategori for mørke øl
  • Svaneke Brown Ale vandt sølv i kategorien Dark Beer
  • Magic Dragon Hemp Lager fik en guldmedalje i kategorien lager

Som guldvinder går lager-øllen videre i opløbet om at blive kåret til verdens bedste lager. Den kåring finder sted i finalerunden 25. august.

Om Svaneke Bryghus

Svaneke Bryghus startede som et lille restaurationsbryggeri i 2000, og var dengang blandt de første mikrobryggerier i Danmark. I dag er Svaneke Bryghus et veletableret craft bryggeri, der brygger over 1,7 mio. liter økologisk øl om året. Svaneke-øl forhandles i hele Danmark. 

Svaneke Bryghus lader sig inspirere af Bornholm, naturen og ø-mentaliteten, og blev i 2018 et 100 pct. økologisk bryggeri. Fra 2021 er øllet også brygget CO2-neutralt. 

Investerede i 2019 i en dåsekolonne - bryggeriet forventer at lancere flere øl på dåse i de kommende år i såvel 33 cl, men nu også i 44 cl. 

Svaneke-øl brygges altid i Svaneke, hvor bryggeriet beskæftiger 12 årsværk.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078