23948sdkhjf

MAT Danias elregning nærmer sig 100 millioner

For blot et par år siden havde det nordjyske jernstøberi MAT Dania årlige eludgifter på et lavt tocifret millionbeløb. Prisen på el er imidlertid ræset i vejret, og priser på 2,50-3,50 kroner per kWh er nu helt normalt. Med et årligt forbrug på 40 millioner kWH betyder det, at MAT Danias årlige elregning nærmer sig 100 millioner kroner. Det skriver Finans.dk.

Administrerende direktør Jørn Krogager fortæller, at man har oplevet priser på mere end 4 kroner per kWh, og derfor vælger man til tider ganske enkelt at lukke ned for de store smelteovne, fordi det er for dyrt at producere.

Det er ikke, fordi MAT Danias konkurrenter er bedre stillede, for alle kan sende regningen videre til kunderne, men alligevel er Jørn Krogager bekymret for fremtiden.

- Det her kommer til at ramme alle. Selv om vi kan lægge merudgiften på prisen på de dele, vi producerer til store arbejdsmaskiner, så betyder det, at entreprenører skal betale væsentligt mere for for eksempel en gravemaskine. Derfor bliver det måske så dyrt at få opført en ejendom, at projektet bliver lagt på is. Det rammer så byggefirmaerne, og så ruller lavinen. Det er den situation, jeg frygter, siger Jørn Krogager til Finans.dk.

I alt er MAT Danias produktionsomkostninger steget med 35-40 procent på et år. Størstedelen skyldes elpriserne, men også det skrot støberiet smelter om, og det sand der bruges til støbeforme, er steget kraftigt i pris.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE14300473/ramt-af-skyhoeje-elpriser-vi-lukker-sommetider-ned-for-produktionen-fordi-det-simpelthen-ikke-kan-betale-sig-for-os-at-producere/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094