23948sdkhjf

Hun skal stå i spidsen for nyt maritimt industri-partnerskab

Direktør i Danske Rederier skal sidde for bordenden i nyt partnerskab, der skal forny den danske flåde for 40 milliarder kroner

Anne Steffensen, direktør i Danske Rederier, er blevet formand for et nyt partnerskab, der skal levere anbefalingerne til udskiftning af den danske flåde for 40 milliarder kroner.

Det kom frem på et pressemøde torsdag eftermiddag, som Forsvarsminister Morten Bødskov stod for.

Partnerskabet skal analysere og levere anbefalinger til ministeriet ved udgangen af 2023, om hvordan Danmark bedst muligt får udskiftet flåden, efterhånden som skibene forældes. Herunder også en analyse af, hvilke kompetencer, der skal i spil, samt hvilke virksomheder der skal spille en rolle. 

Anne Steffensen er udpeget af ministeren til at stå i spidsen for samarbejdet, og hun startede med at takke for opgaven, som hun glæder sig til at tage fat på.

- I partnerskabet skal vi analysere og levere svar på, hvad der skal til for at designe, bygge og vedligeholde skibe til forsvaret. Det er for vidt at sige, at Søværnets fremtid ligger i vores hænder, men vi vil gøre vores bedste for at give forsvarsministeriet et godt fundament til at træffe de bedste beslutninger, når flåden skal udskiftes, sagde Anne Steffensen på pressemødet.

Partnerskabet er skabt mellem Forsvarsministeriet, maritime organisationer og repræsentanter fra det private erhvervsliv. I løbet af pressemødet blev vigtigheden af industriens rolle og offentlige-private-samarbejder understreget, fordi parterne også håber på et dansk eksporteventyr.  

Udskiftning på vej

Den danske flåde skal udskiftes frem mod 2040'erne. I følge forsvarsminister Morten Bødskov er det alle skibe, der skal fornys, og man starter med hjemmeværnets patruljeskibe for derefter at gå i gang med forsvarets fregatter. 

Han fortalte på mødet, at der i de 40 milliarder kroner ikke ligger en decideret oprustning af forsvaret, men at der er sat flere penge af til Forsvaret i det kommende forsvarsforlig, så der hvert år skal bruges 20 milliarder mere end nu på Forsvaret. Det er inden for denne økonomiske ramme, at udskiftningen af skibe skal ske. 

De er med i partnerskabet

  • Forsvarsministeren Morten Bødskov
  • Danske Rederier
  • Dansk Industri

  • Forsikring & Pension

  • Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

  • Forsvarskommandoen

  • Maritime DTU

  • Danske Maritime

  • 3F

  • Dansk Metal

Kilde: Forsvaret

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11