23948sdkhjf

Hornsleth udfordrer ti unge husmalere: Nu skal I skabe kunst!

Kristian Von Hornsleth udfordrer husmalere til at skabe kunst. Alle er inviteret til at kigge med, når provokunstneren i samspil med unge malere over to døgn skaber værker midt på Kongens Nytorv

Billedkunstner Kristian von Hornsleth indtager Kongens Nytorv den 1. og 2. september for at skabe kunst sammen med ti malerlærlinge og svende. Hornsleth har udviklet konceptet i anledning af Københavns Malerlaugs 400-års jubilæum i år.

- Malerne kommer i en ekstrem mesterlære, og vi bryder barrieren ned mellem malerfaget og billedkunsten. Her skal de udfordre sig selv og male uden for stregerne. Det kan forhåbentlig også minde dem om, at de er håndværkere med stolte traditioner, der skal bruges til meget at andet end at male hvide vægge, siger Kristian von Hornsleth.

Ledelsen i Københavns Malerlaug glæder sig over, at den internationalt kendte billedkunstner og provokatør har taget udfordringen op.

- Med Kristian von Hornsleth bliver det en oplevelse for københavnerne. Vi vil gerne noget til tilbage til København, som i 400 år har været rammen for vores sammenslutning af malermestre. Og så ser vi jo også byen som et stort værk, som vi har præget i lige så mange år, siger Per Vangekjær, der er oldermand i Københavns Malerlaug.

Malerier skal på tur

Kristian von Hornsleth har lavet et manifest, som malerlærlinge og svende skal tage udgangspunkt i, når de hver skaber et større maleri. Hornsleth vil være til stede for at guide og udfordre dem. Han vil også finde tid til at male sit eget værk på stedet. Værkerne bliver til over to dage, og offentligheden er velkommen til at komme og se på, stille spørgsmål og kommentere. Kristian Von Hornsleth kalder selv projektet en hyldest til farverne i livet.

Når værkerne er færdig fredag aften, skal de turnere rundt på udvalgte pladser i byen.

- Så mange københavnere som muligt skal få glæde af værkerne, siger Per Vangekjær.

Tilblivelsen af værkerne sættes i gang torsdag den 1. kl. 10 på Kongens Nytorv. Fredag kl. 13 til 16 afsluttes værkerne, og der bydes på kolde drikke og snacks til alle fremmødte. Såvel Kristian von Hornsleth som Per Vangekjær vil være til rådighed for interviews under arrangementet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079