23948sdkhjf

Kasper Rørsted forlader toppost hos Adidas

Adidas og Kasper Rørsted er i fællesskab blevet enige om, at han overdrager topstilling i løbet af næste år

Danske Kasper Rørsted forlader i løbet af næste år sin stilling som adm. direktør for sportstøjkoncernen Adidas. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse mandag.

- Kasper Rørsted og bestyrelsen i Adidas er i fællesskab blevet enige om, at han overdrager direktørposten i løbet af 2023, lyder det i meddelelsen.

Den 60-årige dansker kom til Adidas i 2016. Sidste år omsatte koncernen for 21,2 mia. euro svarende til knap 158 mia. kr.

Han har siden været med til at fremskynde koncernens digitale transformation. Det siger bestyrelsesformand Thomas Rabe i en kommentar til meddelelsen.

- Under Kaspers ledelse har Adidas forbedret sine digitale muligheder betydeligt og øget sit onlinesalg. I Nordamerika, verdens største marked for sportsudstyr, har Adidas fordoblet sit salg, lyder det.

- Efter tre udfordrende år, der var præget af de økonomiske konsekvenser af covid-19-pandemien og geopolitiske spændinger, er det nu det rigtige tidspunkt at bane vejen for et nyt kapitel.

Kasper Rørsted forbliver topchef hos Adidas, indtil man har fået kørt en ny kandidat i stilling.

- Det rigtige at indlede et nyt kapitel

Den danske hovedperson er stolt af det, som koncernen har opnået i løbet af hans tid.

- De seneste år har været præget af flere eksterne faktorer, der har forstyrret vores forretning markant. Det krævede en kæmpeindsats at styre Adidas gennem disse udfordringer. Derfor er det det rigtige at indlede et nyt kapitel i 2023 - både for virksomheden og mig personligt, siger han i meddelelsen.

Kasper Rørsteds CV tæller også forskellige direktørstillinger hos tyske Henkel, som sælger varer inden for skønhed og husholdning.

Derudover har han også været hos de to computerselskaber Hewlett-Packard og Compaq, hvor han ligeledes bestred direktørstillinger.

Han forlader Adidas, der forud for seneste regnskab var nødt til at nedjustere forventningerne til hele året på baggrund af covid-19-relaterede restriktioner i Kina. Til gengæld realiserede koncernen tocifret vækst på flere andre vigtige markeder.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109