23948sdkhjf

Tømrermester: Vi vil være de bedste til at bygge med CLT

Skou Gruppen har netop færdiggjort en skolebygning med CLT-elementer i de bærende konstruktioner og facader beklædt med træ

Skou Gruppen er kommet i mål med opførelsen af en skolebygning, Bakkefløjen, til Frederiksborg Byskole. Totalentreprisen gik i gang i 2020, og nu er eleverne vendt tilbage efter sommerferien til spritnye klasselokaler, grupperum og faglokaler samt nye rum til fritidsordning og aula - i alt 2.200 kvadratmeter moderne faciliteter i to planer. Skou Gruppens projektleder Allan Wissing Nielsen siger:

- Vi er meget tilfredse med vores leverance. Vi overholder tidsplanen, samarbejdet med skolen har været konstruktivt, og eleverne flytter ind i flotte lokaler med højt til loftet, dejligt lys og godt indeklima. Træ er et gennemgående materiale både inde og ude, og det skaber en rolig atmosfære.

Det rådgivende hold på projektet har bestået af Erik Arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniører og Opland Landskabsarkitekter. Tegnestuen har været bygherrerådgiver for Hillerød Kommune.

Bærende konstruktioner

- Bakkefløjen er opført med CLT-elementer i de bærende konstruktioner. CLT (krydslamineret træ), som er både let, stærkt og fleksibelt at arbejde med. Det er godt for klimaet at bruge træ, fordi man udleder mindre CO2 i byggeprocessen, og fordi træ en fornybar ressource, der lagrer CO2. Derfor bliver CLT mere og mere udbredt i byggebranchen, forklarer tømrermester Martin Skou Heidemann, der er direktør i Skou Gruppen.

- Vi vil være de bedste i Danmark til at udføre CLT-projekter, for vi tror, at CLT er fremtidens byggemateriale. Vi har allerede arbejdet meget med CLT og fået vigtige erfaringer. På skolen i Hillerød har vi for eksempel selv monteret CLT-elementerne. Vi har en række projekter på vej med CLT i hovedrollen, som vi glæder os til at fortælle mere om i den kommende tid, siger han.

Martin Skou Heidemann oplyser, at medarbejderne hos Skou Gruppen får efteruddannelse i at arbejde med CLT, og at Skou Gruppen samarbejder med CLT Danmark, som har hjulpet med projektering og udførsel af byggeriet i Hillerød.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078