23948sdkhjf

Danmarks nye fiskerikontrolskib ’Nordsøen’ er klar til at stævne ud

Fiskeristyrelsens nye fiskerikontrolskib ’Nordsøen’ blev navngivet i Skagen i går onsdag den 24. august. ’Nordsøen’ afløser det eksisterende kontrolskib ’Vestkysten’ og bliver hermed styrelsens hidtil største skib og dermed spydspidsen for styrelsens kontrol med fiskeriet i Nordsøen og Skagerrak.

Det skriver Fiskeristyrelsen på sit nyhedssite på nettet.

Fiskeriminister Rasmus Prehn har længe haft stort fokus på at styrke kontrollen med ulovligt fiskeri. Det nye kontrolskib vil spille en central rolle ift. at håndhæve fiskerireglerne i Nordsøen og Skagerrak. Samtidig har ministeren bebudet, at straffen for ulovligt fiskeri skal hæves, mens der i højere grad skal konfiskeres redskaber i forbindelse med ulovligt fiskeri.

’Nordsøen” er bygget af Hvide Sande Shipyard, som vandt opgaven i et EU-udbud i 2020. ’Nordsøen’ er konstrueret med høje krav til sø- og manøvredygtighed, høje miljøkrav, og er som det første danske fiskerikontrolskib forberedt til at kunne håndtere droner, der letter og lander fra skibet.

Et moderne og toptunet fartøj

- Med vores nye kontrolskib får vi et moderne og toptunet fartøj, der vil bidrage til at sikre kontrollen til søs i danske farvande i mange år frem. Nordsøen skal afløse kontrolskibet ’Vestkysten’, som siden 1987 har varetaget kontrollen i Nordsøen og Skagerrak. Vores dygtige mandskab ser meget frem til at overtage det nye skib, som både er større og hurtigere end ’Vestkysten’ og udstyret med de nyeste systemer ift. bl.a. overvågning og dokumentation af overtrædelser, forklarer Nanna Møller, direktør i Fiskeristyrelsen.

’Nordsøen’ opfylder de strengeste krav til udledning af skadelige stoffer (Tier-III), og der er ved bygningen lagt vægt på at vælge miljø- og klimarigtige løsninger ift. bl.a. kølesystemer og udnyttelse af batterisystemer.

’Nordsøen’ vil sejle med en fast besætning på ni personer, men kan rumme en besætning på op til 14 personer. Skibets hovedopgave er fiskerikontrol i Nordsøen og Skagerrak, men indgår også i det generelle redningsberedskab. Desuden vil ’Nordsøen’ deltage i internationale kontrolopgaver i Nordatlanten.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094