23948sdkhjf

7-Eleven: Vi har valgt ikke at gå i dialog med hackerne

Conveniencekæden 7-Eleven og politiet ved stadig ikke, hvem der stod bag det ransomware-angreb, som kæden blev ramt af mandag 8. august.

Men det ligger fast, at 7-Eleven efter rådgivning har  valgt ikke at indgå i dialog med hackerne

Det konstaterer Jesper Østergaard, administrerende direktør i 7-Eleven Danmark, i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Siden angrebet 8. august har 7-Eleven arbejdet intensivt sammen med politi, myndigheder og eksterne it-eksperter på at komme til bunds i sagen og danne sig et overblik.

Alle 176 7-Eleven butikker var genåbnet efter 72 timer, og alle er i dag i stabil drift. De systemer, der er ramt af hackerangrebet, genetableres løbende. Mange systemer er allerede i funktion, herunder er størstedelen af dankortterminalerne igen oppe at køre, hvilket betyder at ventetiden ved kasserne er nedbragt væsentligt, hedder det i meddelelsen.

- 7-Eleven kan bekræfte, at angrebet havde låst filer og systemer, men der er intet på nuværende tidspunkt, som tyder på mere end det, og ingen data er gået tabt, skriver kæden.

- Det er nogle meget specielle uger i 7-Eleven. Jeg er meget stolt over, at vi på få dage formåede at genåbne alle butikker, så vores kunder ikke gik forgæves, konstaterer Jesper Østergaard.

- Der går formentlig et stykke tid før, at vi 100 % tilbage til normal drift, men vi gør vores absolut ypperste for, at situationen mærkes så lidt som muligt af vores kunder ude i butikkerne, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281