23948sdkhjf

Familiær kultur har båret ham langt

Forretningsudviklingschef Mikael Holm har været på en lang virksomhedsrejse i Carl Ras med stillinger inden for både butikssalg, indkøb og forretningsudvikling

Det var en tilfældig annonce i avisen fra Carl Ras, som søgte salgselever til sine engroscentre, som blev Mikael Holms vej ind i firmaet

- Jeg interesserede mig meget for at bygge og havde planer om at blive tømrer. Jeg var netop startet på handelsskolen og fandt det spændende, at jeg kunne kombinere interessen for at bygge med handel og engrossalg til professionelle håndværkere. Det kom efterfølgende til at præge min lange karriere i Carl Ras, fortæller han, som her 25 år efter ansættelsen er forretningsudviklingschef hos Carl Ras.

- Den gang gjorde vi alting selv, så jeg fik mulighed for at prøve mange forskellige fagområder af i min tid som salgselev hos Carl Ras. Udover at ekspedere og rådgive kunder og hjælpe til med driften i butikken, skulle jeg for eksempel også vejlede kunder på telefon, hente varer på lageret og udarbejde leverandøraftaler, forklarer han og tilføjer, at det førte til, at han efter sin elevtid blev ansat som disponent med ansvar for indkøb af nye varer til virksomheden.

I nogle år var han også salgsassistent i Carl Ras’ engroscenter i Herlev, og i mere end 15 år arbejdede han i Carl Ras’ Indkøbsafdeling som både indkøber, kategorichef, teamleder til indkøb, afdelingsleder og koncern Indkøbschef.

I dag har Mikael Holm skiftet spor og arbejder som forretningsudviklingschef i Carl Ras med ansvar for udvikling og optimering af eksisterende og nye forretningsområder i virksomheden.

Hele vejen rundt

Mikael Holm påpeger, at det har haft stor betydning for ham at få mulighed for at besidde stillinger, der dækker hele forretningen i Carl Ras:

- Jeg er ikke så begejstret for opgaver, der bliver for rutinepræget, så det har været motiverende for mig at få mulighed for at udvikle mig igennem mange forskellige stillinger i Carl Ras med varierende og interessante opgaver. Det gør også, at jeg efterhånden kender organisationen og forretningen ud og ind, siger Mikael Holm.

- Det har samtidig været utrolig spændende at være en del af de markante forandringer, der er sket igennem tiden. Jeg har både været med til at opstarte nye engroscentre, implementere ERP system og bygge messer og varemærker op. Så jeg har haft indflydelse på virksomhedens udvikling og har været en del af nogle projekter, der har medført markante skift i forretningen.

Familieejet virksomhed

Da Mikael Holm afsluttede sin elevtid i Carl Ras, var ambitionen blot at blive i virksomheden i et par år for at få mere arbejdserfaring. Men det kom efterhånden til at betyde mere og mere for ham at arbejde for familien Rasmussen, som han mærkede investerede meget i sine medarbejdere.

Igennem sine 25 år i Carl Ras har han både været ansat under 2. generation og daværende ejerleder, Cai Rasmussen, og hans søn Gorm Rasmussen, som siden 2008 har været 3. generationsejerleder i Carl Ras.

- Jeg har altid følt, det var en virksomhed, der var værd at arbejde for med deres syn på både medarbejderne og deres tilgang til socialt ansvar, som i mange år har fyldt meget i virksomheden. Hvis man er villig til at tage ansvar, så får man det også, fremhæver Mikael Holm og tilføjer, at han hurtigt kom til at lære familien bag Carl Ras godt at kende:

- Da Cai Rasmussen i sin tid var direktør i Carl Ras, lovede jeg ham, at jeg ville komme til ham og fortælle, hvis jeg blev træt af mit arbejde, inden jeg søgte videre. Jeg holdt mit ord over for ham, ligesom han holdt sit ord over for mig og undersøgte nye muligheder i virksomheden for mig, når jeg kom til ham. Derfor har jeg skiftet afdeling flere gange og er med tiden også gået fra at være medarbejder til leder. Disse muligheder har haft stor betydning for, at jeg stadig er glad for at arbejde i Carl Ras efter 25 år.

Værktøjer i rygsækken

Mikael Holm påpeger videre, at han også har fået masser kompetenceudvikling igennem årene. Sideløbende med sit arbejde i Carl Ras har han både taget efteruddannelse i forhandlingsteknik, økonomi, en akademiuddannelse i ledelse samt en MBA.

- Jeg er taknemmelig for, at Carl Ras har investeret så meget i mig og mine evner, da det har givet mig værktøjer med i rygsækken, som er helt uundværlige. Mange andre skal ofte kæmpe en kamp for at få mulighed for kompetenceudvikling. Men her har det nærmest været et krav, fortæller han.

Mikael Holm er 43 år og kommer fra Mørkhøj. Han bor i dag med sin kone og 2 børn i Viby Sjælland ved Roskilde. Når han ikke er på arbejde i Carl Ras, har han en stor passion for at lave mad, og han bruger tid på at dyrke sport, når tiden er til det.

Om Carl Ras

Der er sket meget på 25 år, siden Mikael Holm som bare 18-årig startede i lære som salgselevhos Carl Ras. Håndværksgrossisten bestod den gang af blot to engroscentre og ca. 40 medarbejdere i hovedstadsområdet, men i dag er virksomheden vokset til ca. 400 specialiserede medarbejdere fordelt på 22 engroscentre i hele landet og et hovedkontor i Herlev.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109