23948sdkhjf

Stena Line opsummerer det seneste dramatiske døgn på Østersøen

Den brandskadede ro/pax-færge ’Stena Scandica’ ankom i dag kl. 11:00 under egen kraft til havnen i Nynäshamn, eskorteret af bl.a. en slæbebåd. Passagerne blev mødt af et særligt kriseteam fra Stena Line, mens de relevante maritime myndigheder kom om bord for at starte en havariundersøgelse op.

Det skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

Der udbrød i går ved middagstid en brand i reefertrailer på en af færgens vogndæk på en position nord for Gotland, mens færgen var på vej fra Nynäshamn til Ventspils.

Branden blev slukket af færgens mandskab ved hjælp af slukningssystemet om bord. Fartøjets integritet og stabilitet blev på intet tidspunkt kompromitteret, men på grund af hændelsen mistede fartøjet fremdriften og begyndte at drive langsomt ud af kurs, opsummerer Stena Line i pressemeddelelsen.

- Hos Stena Line sætter vi altid sikkerhed i højsædet, hvorfor vi besluttede at begynde at evakuere de passagerer med ekstra behov for assistance for en sikkerheds skyld. Der var aldrig nogen umiddelbar fare, men det er vigtigt, at vi er så forberedte som muligt på ethvert scenarie, siger Niclas Mårtensson, CEO hos Stena Line i meddelelsen.

Stolt af søfolkenes indsats

Evakueringen skete på en rolig og overskuelig måde sammen med Joint Rescue Co-ordination Center (JRCC) og i alt blev 32 passagerer evakueret med helikopter. 26 passagerer blev taget til Destination Gotlands færge ’Visby’, som var på standby tæt på ’Stena Scandica’. Yderligere seks passagerer blev fløjet direkte til Visby på grund af vejrforholdene.

- Vores passagerers og besætnings sikkerhed har været vores fokus under hele forløbet. Vi forstår godt, at det har været en ekstremt stressende oplevelse for vores passagerer, og jeg er stolt af, hvordan vores søfolk og medarbejdere håndterede situationen. Jeg er lettet over, at ingen kom til skade og er tilfreds med, hvor godt vores sikkerhedsteam reagerede om bord, og hvordan evakueringen blev håndteret i henhold til vores ledelsessystemer, siger Niclas Mårtensson.

Kort før kl. 21.00 genvandt ’Stena Scandica’ sin fremdrift, takket være besætningen om bord, og kunne sætte kursen mod Nynäshamn, oplyser rederiet endvidere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094