23948sdkhjf

PtX-uddannelse på vej i Esbjerg

Hvis det står til Esbjerg Education og Aalborg Universitet skal det være muligt at blive ekspert i PtX og grønne brændstoffer.

For som en del af et nyt uddannelseskoncept kaldet E.1 arbejder de to uddannelsesinstitutioner sammen med lokale partnere om at etablere en ny kandidatretning, der er rettet mod brint og nye grønne brændsler.

Det oplyser Green Power Denmark i en pressemeddelelse.

Kandidaten er en specialisering under civilingeniøruddannelsen i Bæredygtig Energiteknik, hvor man som studerende får en international og stærk faglig kandidatuddannelse indenfor PtX, brændstoffer, energilagring, brint CO2-fangst og kemisk konvertering.

Uddannelsen skal efter planen have hjemsted i Esbjerg, hvor der i forvejen er mange virksomheder i energisektoren, hvilket kan give de fremtidige studerende et godt indblik i energisektoren.

Hos Green Power Denmark byder man den nye uddannelse varmt velkommen.

- Det er meget positivt, at der nu ser ud til at komme målrettede uddannelser, der kan bidrage direkte til at udvikle løsninger inden for brint og grønne PtX-brændstoffer. Transportsektoren er en af de vanskeligste nødder at knække i den grønne omstilling, og derfor er hele Power-to-X-området en hjørnesten i den danske klimaindsats, siger afdelingschef i Green Power Denmark Michael Madsen.

Læs mere om: PtX
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313