23948sdkhjf

Grøn kæmpefabrik på vej: Topsoe trykker på knappen i Herning

De varslede planer om en gigantisk fabrik til produktion af eletrolyseanlæg i Herning er nu en realitet. Topsoe meddeler, at der er taget endelig beslutning om at sætte milliardprojektet i gang

Topsøs bestyrelse har nu truffet den endelige beslutning om at påbegynde byggeriet af verdens største elektrolysatorfabrik i Herning,.

Det oplyser Topsoe i en pressemeddelelse. Fabrikken kommer til at producere anlæg og komponenter, som bruges til produktion af CO2-frit brint-brændsel skabt ud af vand ved hjælp af grønne energikilder.

Topsoe annoncerede tilbage i maj sin hensigt om at opføre verdens største og mest avancerede elektrolyseanlæg i industriel skala. Topsoes ambition er hurtigt at accelerere udviklingen indenfor Power-to-X.

Og nu er den endelige beslutning om fabrikken i Herning altså taget.

Anlæggets produktionskapacitet er 500 MW med mulighed for at udvide til 5 GW.  Første aftale med aftagere af den producerede brint er også på pkads, oplyser Topsoe.

Satsningen ventes at koste Topsoe omkring to milliarder kroner, og Topsoes adm. direktør Roeland Baan har gennem forløber peget på, at fabrikken er den første fabrik af sin slags i verden og den største enkeltinvestering nogensinde for Topsoe..

Grøn brint fremstilles ved elektrolyse. Her spalter man vand i ilt og brint ved hjælp af vedvarende energi fra sol og vind.

Den nye fabrik forventes at være operationel i 2024. Byggeriet er planlagt til at påbegynde i slutningen af i år.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063