23948sdkhjf

Flere områder screenes til test af vindmøller

Det er netop politisk blevet aftalt, at antallet af områder, der skal screenes i jagten på et nyt vindmølletestcenter, udvides fra tre til seks.

Det oplyser Green Power Denmark.

Foruden de tre allerede udvalgte områder i henholdsvis Tønder, Esbjerg og Brønderslev/Jammerbugt kommuner er der tilføjet tre mindre områder, hvor der er plads til fire vindmøller i hvert område: Et i Tønder Kommune og to i Jammerbugt Kommune.

– Det er glædeligt, at politikerne nu har udvalgt de områder, som skal gennemgå en mere dybdegående screening. Det er helt afgørende for industrien, at vi får et nyt stort testcenter, siger Jan Hylleberg, viceadministrerende direktør i Green Power Denmark.

Det er regeringen og testcenterforligskredsen (Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance), som står bag aftalen.

Jan Hylleberg oplyser, at det bedste vil være et sammenhængende testcenter, hvor der er plads til otte vindmøller, fremfor to mindre, og det vil give færre gener i forbindelse med etablering og drift af centeret.

De eksisterende testcentre i Høvsøre og Østerild kan ikke udvides, så de kan imødekomme branchens krav. Derfor er det nødvendigt med et tredje testcenter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078