23948sdkhjf

Plastpavillon placeres midt i københavnsk knudepunkt

Plastindustrien opfører en pavillon, der skal pryde København under World Congress of Architects i sommeren 2023. Nu er der sat et fuldfedt kryds på kortet over København, hvor plastpavillonen skal placeres, nemlig i hjertet af København på et af hovedstadens mest velbesøgte knudepunkter, Gammel Strand.

Plastindustrien er én ud af kun ti aktører, der får lov at opføre en pavillon under kongressen. Temaet for arkitektkongressen er “Sustainable Futures – Leave No One Behind”.

Pavillonen får titlen ’Planetary Plastic Pavilion’ og skal vise arkitekter, bygningskonstruktører og designere fra hele verden, at plast er et go-to-materiale, i en tid hvor bæredygtighed ikke blot er et fiks idé men en forudsætning for fremtiden.

- Vi kunne ikke ønske os en bedre placering, siger innovationskonsulent Rasmus Grusgaard og miljøpolitisk chef Christina Busk, projektets tovholdere.

- Foruden de tusinder af fagfolk, der målrettet besøger arkitektkongressen, krydser mange tusinder af københavnere og danske og internationale turister Gammel Strand dagligt. Særligt i juli måned, midt i sommerferien, siger han.

Gammel Strand ligger skråt over for Christiansborg, hvor det danske Folketing har daglig gang, og talrige velbesøgte restauranter, cocktailbarer og caféer ligger side om side langs havnepromenaden. Området bærer også præg af Københavns hovedpulsåre Strøget, der løber forbi den nærliggende Højbro Plads.


Læs mere om projektet her.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094