23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme vil have flere midler i pulje

Energistyrelsen har opdateret sine oplysninger om ansøgninger i Fjernvarmepuljen. Status er, at Fjernvarmepuljen ikke bare er tom for i år – der er søgt om langt mere end de knap 265 millioner kroner, der er afsat til puljen for 2022. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Ifølge Energistyrelsen har de danske fjernvarmeselskaber ansøgt om 318 millioner kroner fra Fjernvarmepuljen, der skal understøtte en hurtig udrulning af fjernvarme som erstatning for særligt private naturgasfyr. Alene de seneste tre uger er der ansøgt om 40 millioner kroner i den allerede gabende tomme pulje.

Fjernvarmeselskaberne hungrer efter at komme i gang med opfylde de politiske ønsker om at få den russiske gas ud af boliger og husstande. Derfor er det beskæmmende, når vi nu sort på hvidt kan se, at der er et mismatch på de midler, der er afsat og det behov, der reelt er. Nicolai Kipp, chefkonsulent, Dansk Fjernvarme

Foreløbig er der kommet 65 ansøgninger, og der er ifølge Energistyrelsen givet tilsagn om støtte for lige under 230 millioner kroner. Der er altså endnu en stor andel, der venter på at få besked om, hvorvidt de kan få støtte til deres konverteringsprojekt.

- Det råber til himlen på flere midler, siger chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, Nicolai Kipp.

- Fjernvarmeselskaberne hungrer efter at komme i gang med opfylde de politiske ønsker om at få den russiske gas ud af boliger og husstande. Derfor er det beskæmmende, når vi nu sort på hvidt kan se, at der er et mismatch på de midler, der er afsat og det behov, der reelt er, uddyber han.

Dansk Fjernvarme har igennem længere tid argumenteret for, at der er brug for flere midler i Fjernvarmepuljen.

- Når de potentielle fjernvarmekunder ikke kan få svar på, om de kan få fjernvarme, og hvornår det kan ske, så vælger de måske andre og dårligere miljømæssige alternativer. Det er skidt for klimaet, og det modarbejder jo direkte de ønsker og intentioner, der kommer fra Christiansborg, siger Nicolai Kipp.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11