23948sdkhjf

Nyt tegneprogram til kommende kloakmestre

AMU-Center Fyn har skiftet til nyt, digitalt tegneværktøj på kloakmester-uddannelsen

AMU-Center Fyn skifter nu, som den første uddannelsesinstitution, leverandør af digitalt tegneprogram til kloakering.

- Vi har hidtil brugt et andet digitalt tegneværktøj til undervisningsbrug. Men det blev for dyrt, og vores administration bad os kigge på noget andet. Valget faldt på brancheforeningen DM&E’s tegneprogram til kloakker, og samtidig med, at det er en væsentligt billigere løsning, så er det også en væsentligt nemmere løsning at lære at bruge, mener Lars Gotfredsen, anlægsfaglærer på AMU-Center Fyn. Han tilføjer dog, at man mangler at få hverdagens erfaringer med produktet.

- Men vi ved, at det er populært blandt kloakmestre, så derfor er vi ikke bange for at købe det, siger han.

Fra blyantstegning til digital tegning

Tegneprogrammet bruges allerede af flere kloakmestre og det skyldes, ifølge konsulent for entreprenørområdet i DM&E, Sebastian Skipper Ravn, den nemme tilgang til at bruge programmet:

- Det er faktisk første gang, at uddannelsessystemet har efterspurgt programmet, og det er vi ret glade for, for vi har allerede rigtig mange brugere ude blandt kloakmestrene, og det her betyder, at de nye kloakmestre allerede får stiftet bekendtskab med programmet på uddannelsen, siger Sebastian Skipper Ravn.

Han tilføjer, at det er enkelheden i programmet der gør, at en blyantstegning umiddelbart og meget hurtigt kan overføres digitalt.

- Programmet indeholder alle relevante symboler for alle de gængse rørtyper, bøjninger med videre. Det er bare at trække dem fra oversigten og ind på et standarddokument. Og når man en gang for alle har fået logo og andre data sat op nede i hjørnet på standarddokumentet, så er man klar til at tegne og man behøver ingen forudsætninger for det, forklarer han.

Også program til vejskilteplaner

Brancheforeningen DM&E har også et program til tegning af vejskilteplaner, som nu også glider ind i uddannelsessystemet, for AMU-Center Fyn har ligeledes valgt at købe 30 licenser til dette program.

- Det er i dag nødvendigt at kunne aflevere tegninger digitalt. De tider er forbi, hvor man kan sætte et par streger på et stykke papir, siger Sebastian Skipper Ravn, der tilføjer at systemet også kan scanne en analog tegning ind, så man kan arbejde videre digitalt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297