23948sdkhjf

Flügger i endnu et russisk benspænd

I april påbegyndte Flügger som en konsekvens af krigen i Ukraine en afhændelse af aktiviteterne i Rusland og Belarus, men den proces har vist sig at byde på flere benspænd.

I august blev processen imidlertid sat på hold, da Erhvervsstyrelsen vurderede, at et frasalg af de russiske datterselskaber ville være et indirekte brud på de sanktioner, der forbyder salg af og en række tilhørende råvarer til landet. Og nu er koncernen stødt på endnu et benspænd.

Det skriver Børsen.

Torsdag udstedte den russiske regering nemlig et dekret om, at landet nu skal godkende virksomhedssalg, og dermed har et frasalg for Flügger fortsat lange udsigter.

“Vi har tidligere konstateret, at EU-sanktionerne gør det ulovligt for os at sælge de berørte selskaber. Med det russiske dekret fra sidste uge kan vi så konstatere, at det også fra russisk side kan være umuligt at frasælge selskaberne. Så på kort sigt ser vi ikke, at et salg kan lade sig gøre,” skriver Casper Felt, kommunikationschef i Flügger, i en mail til Børsen.

Flügger og Eskaro

Den 11. maj 2021 købte Flügger 70 pct. af Eskaro, som har fabrikker i Estland, Finland, Belarus, Rusland og Ukraine. De resterende 30 pct. af Eskaro ejes fortsat af den oprindelige stifter. 

Det bedst indtjenende marked i Eskaro var, før krigen, Ukraine, hvor der tillige er en moderne malingfabrik. Flügger har via Eskaro ca. 900 medarbejdere i Rusland, Belarus og Ukraine.

Flügger

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093