23948sdkhjf

Lokale varmeværker er lune på ideen om at udnytte overskudsvarme

De lokale varmeværker i Favrskov Kommune er med på at genoplive ideen om at lede overskudsvarme fra eksempelvis Leca-værket i Hinge og ud i ledningsnettet.

Der har tidligere været holdt møder om at bruge overskudsvarmen fra produktionen af blandt andet Leca-kugler til gavn for fjernvarmeforbrugerne, men ideen er aldrig blevet realiseret.

Det skriver Randers Amtsavis, som har spurgt de tre formænd for varmeværkerne i Hadsten, Hinnerup og Hammel, om der på baggrund af energikrisen kunne være interesse i at udnytte overskudsvarmen, hvis det kunne lade sig gøre.

Og der er positive toner at spore.

Hos Hadsten Varmeværk fyres der med halm og solvarme, fortæller formand Niels-Jørgen Bärtel, der oplyser, at der har været arbejdet i årevis med ideen om overskudsvarme. Varmeværket i Hadsten ligger kun seks-syv kilometer fra Leca Danmark.

- Vi har ikke rigtig hørt noget om det længe, men nu skal vi tirsdag 20. september netop have et møde med varmeværkerne og kommunen om den fremtidige varmeplans-strategi, og der kunne man da håbe på, at der kom noget nyt op omkring sagen, siger Niels-Jørgen Bärtel til Randers Amtsavis.

Også formændene for varmeværkerne i Hinnerup og Hammel er positive i forhold til at udnytte overskudsvarme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109