23948sdkhjf

Ekstreme energipriser: Svensker stoppede produktionen

Som et direkte resultat af de høje elpriser i Sydsverige valgte Alexander Blad, administrerende direktør og ejer af A-Plast Group, forleden at lukke ned for produktionen på produktionsenhederne i Alstermo, Älghult og Fröseke. Dagen efter var produktionen dog oppe at køre igen.

- Den produktion, vi mistede på dagen, blev kørt ind i løbet af den efterfølgende weekend, siger han til Plastforum Sverige.

Med sine tre selskaber er koncernen gået fra 2,2 millioner svenske kroner i elomkostninger til 27 millioner svenske kroner. 

Elpriserne i dag er på et niveau, hvor det simpelthen ikke kan betale sig at holde gang i produktionen på alle tidspunkter, siger han.

- Jeg kan ikke undlade at agere. Den situation, vi står i i dag, påvirker ikke kun mig og mine virksomheder, men hele fremstillingsindustrien, siger Alexander Blad.

Spotprisen på el lå samme dag, som A-Plast stoppede produktionen, i gennemsnit på 4,87 svenske kroner per kilowatttime i Sydsverige. I Nordsverige kostede elektricitet samme dag 31 øre pr. kilowatt-time, hvilket også gør el-priserne til et konkurrenceparameter de svenske virksomheder imellem..

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096