23948sdkhjf

Snedkerlærlinge træder på korkfliser mens de lærer finesserne

1.640 kvm. korkfliser skal skabe godt arbejdsmiljø på snedkeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole

På den midtjyske erhvervsskole Herningsholm kan elever og undervisere se frem til at få 1.200 kvm. mere at boltre sig på, når en ny tilbygning til snedkeruddannelserne står klar i efteråret 2022. Udvidelsen er i fuld gang, og i den forbindelse har gulvvirksomheden Timberman leveret 1.640 kvm korkfliser, der i øjeblikket er ved at blive lagt sidste hånd på.

- Korkmaterialet er blødere end mange andre gulvbelægninger og egner sig derfor godt til at skabe et optimalt arbejdsmiljø. Det mindsker nemlig belastningen for eleverne og underviserne, der typisk står op i mange timer i løbet af en undervisningsdag. Samtidig er den blødere gulvflade også med til at understøtte arbejdsmiljøet yderligere ved at forbedre akustikken med op til 20 decibel målt på rum- og trinstøj, lyder det fra projektkonsulent hos Timberman, Alex B. Jørgensen.

Det er Garant Holstebro Gulve, der står for at montere de bæredygtige naturkorkfliser, og ifølge Edmund Jørgensen, der er konduktør hos Garant Holstebro Gulve, har det været en spændende opgave at stå for monteringen:

- Udvidelsen af erhvervsskolen er et stort projekt, som vi er glade for at være en del af. Det betyder meget, at vi kan give eleverne og deres undervisere bedre arbejdsforhold. Det er ikke så ofte, at vi lægger naturkork – særligt ikke i værksteder – så det har været et spændende og meget anderledes projekt. Den nuværende gulvbelægning i værkstedet er også korkfliser, så det har været en løsning, skolen har været glade for.

Tilbygningen bliver opført i forlængelse af den eksisterende snedkerafdeling, som bliver bundet sammen af en ny central indgangsbygning og et fællesområde i to etager. Garant Holstebro Gulve har på nuværende tidspunkt monteret korkgulv i den nye tilbygning og er i gang med det sidste arbejde i det gamle værksted.

Det samlede tilbygningsprojekt, som løber op i 40 mio. kr., forventes at stå klar i løbet af oktober.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11