23948sdkhjf

Robotfirma under rekonstruktion: Direktøren fyret

Direktør og flere medarbejdere er fyret i Kobots. Bestyrelsesformanden er fortsat optimistisk

Robotfirmaet Kobots, der står bag byggerobotten Amigo, er ude i en svær krise. Virksomheden er i pengenød og er under rekonstruktion.

Det har nu fået bestyrelsen til at afskedige direktør og stifter Peter Hartvigsen. Han har samtidig forladt bestyrelsen. Der er også opsagt nogle medarbejdere.

I stedet for Peter Hartvigsen er Christina Grigoriou Dalsgaard ansat som direktør. Det fremgår af den offentlige virksomhedsportal Virk.dk.

Christina Grigoriou Dalsgaard har hidtil haft titel af vicepresident i virksomheden og altså udgjort ledelsen sammen med Peter Hartvigsen.

Ændringerne er sket i et forsøg på at rekonstruere virksomheden. 

- Det er ikke med vores gode vilje, at vi har måttet sige farvel til de medarbejdere. Vi ville meget hellere have fortsat i det team, som vi var, siger bestyrelsesformand Simon Bækgaard Kristoffersen.

Stadig optimistisk

Han er fortsat optimistisk i forhold til at redde virksomheden.

- Jeg er meget optimistisk om, at vi finder en løsning. Vi arbejder på flere forskellige spor lige nu, siger han.

Odense-virksomheden har udviklet en stemmestyret robot, Amigo, som skærer gipsplader i mål efter håndværkernes mundtlige ordrer.

Advokat Louise Krarup Simonsen er udpeget som rekonstruktør for at undersøge mulighederne for at føre virksomheden videre. 28. september skal der holdes møde i Skifteretten med kreditorer og aktionærer for at finde en løsning.

Virksomheden havde, før den bad om at komme i rekonstuktions-behandling, cirka 25 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078