23948sdkhjf

Rederier: Havnene er afgørende i den grønne omstilling

Havnene er et afgørende ben i den grønne omstilling, hvis skibsfarten skal over på grønne brændstoffer. Det er et af budskaberne, når adm. direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen i dag taler på Transportministeriets topmøde om fremtidens havne.

Skibsfarten og havnene er uløseligt forbundet og gensidigt afhængige. Havnene leverer en kajplads med faciliteter til skibene, mens skibene bringer og aftager gods til og fra havnene. I fremtiden får gensidigheden endnu en dimension. 

Den grønne dagsorden betyder nemlig, at havnene bl.a. er nødt til at kunne tilbyde grønt brændstof til skibene inden for de kommende år.

Den slags nye udfordringer og nye opgaver er en række deltagere fra Det Blå Danmark, energisektoren og flere borgmestre fra havnekommuner i Danmark i dag samlet for at debattere. Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse. 

- Vi har et godt samarbejde med de danske havne, og samarbejdet er kun blevet mere vigtigt med ønsket om at omstille os til grønne brændstoffer. Helt grundlæggende er infrastrukturen på havnene helt afgørende for, at vores mission kan lykkes. De skal bl.a. geares til at kunne tilbyde nye brændstofprodukter til skibsfarten med alt, hvad det kræver af nye sikkerhedsstandarder og de har naturligvis en vigtig rolle som udskibningshavne for udbygning af havvind, siger adm. direktør i Danske Rederier Anne H. Steffensen i pressemeddelelsen. 

Vigtigt at havnene kan håndtere distribution af grønne brændstoffer

Hun sidder i dag i panelet i Transportministeriets topmøde om ’havnenes muligheder for at understøtte industrien og den grønne omstilling’.

Transportminister Trine Bramsen deltager i mødet, hvor der bl.a. vil blive givet en status for initiativer vedrørende havvind, Power-to-X og Carbon Capture and Storage.

- Det er vigtigt for os i skibsfarten, at havnene kan håndtere distributionen af nye grønne brændstoffer. Det kan kun realiseres ved et bredt samarbejde mellem myndigheder, energisektoren og private virksomheder, siger Anne H. Steffensen i pressemeddelelsen.

Danske Rederier har en målsætning om klimaneutral skibsfart uden brug af klimakompensation i 2050.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094