23948sdkhjf

ATP og Fsb bygger i Ørestaden – Vil ændre synet på almene ungdomsboliger

Når gravemaskinerne går i jorden på ATP Ejendommes nye 17.300 kvm store boligprojekt i Ørestad på Amager, Kanalgaarden, er det kulminationen på et tæt samarbejde mellem ATP Ejendomme og Fsb-byggeri.

For Jan Johansen, ejendoms- og udviklingsdirektør i ATP Ejendomme, er projektet et skridt på vejen til en bedre integration af almene boliger i boligbyggeri:

– Med Kanalgaarden gentænker vi ideen om, at de almene boliger blot skal være med, fordi lokalplanen kræver det. I dialog med Fsb er det lykkedes os at finde en model, som på flere måder understøtter både social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, fortæller Jan Johansen i en pressemeddelelse om projektet.

Det er arkitekter fra Werk og C.F Møller, som har skabt rammerne for projektet. Moe er rådgivende ingeniører, V8 Construction er totalentreprenør og ATP Ejendomme er bygherre.

Grundstenen nedlægges i denne måned på boligbyggeriet, som de kommende år vil skyde op mellem Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad og være indflytningsklar i 2025.

Plads til mangfoldighed

Kanalgaarden kommer til at rumme fem almene familieboliger. Derudover er 47 almene ungdomsboliger fordelt på etagerne mellem de øvrige lejeboliger.

De private boliger kommer til samlet at tælle 213 boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, og som også kan fungere som boliger til enlige. Yderligere 63 boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Kanalgaarden vil desuden rumme fællesfaciliteter og områder, hvor familier og bebyggelsens unge beboere kan mødes. Et beboermiks på Kanalgaardens etager skal sikre diversiteten i byggeriet.

Arkitekterne bag byggeriet er fremhæver ejendommens visioner:

– Kanalgaarden udfordrer den måde, vi danskere normalt lever på, og byggeriet taler direkte ind i den globale og bæredygtige megatrend, der netop handler om at leve, bo og dele hverdagen sammen. Med Kanalgaarden viser vi vejen og lader arkitekturen være katalysator for en mere bæredygtig boligform, der styrker fællesskaberne i Ørestad, siger kreativ direktør, Thomas Kock fra WERK i pressemeddelelsen.

Kanalgaarden byder både på fællesrum og grønne gårdrum, som giver anledning til ophold og samvær. De fem ældre træer, der stod på grunden, før projektet startede, er sat i depot, og de bliver en del af Kanalgaardens grønne arealer ved byggeriets afslutning.

Cafeen og dagligvarebutikken i stueetagen skal understøtte, at området kommer til at summe af liv og mennesker i alle aldre året rundt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313