23948sdkhjf

NPV finder storinvestor til udskudt projekt

Udviklingsselskabet er tæt på at indgå en aftale, som sikrere kapital til en ny bydel på Posthusgrunden i Vejle kaldet Gammelhavn. Det fortæller partner og direktør Kim Lang Sørensen til Vafo.dk.

– Vi har brugt et halvt år med intense drøftelser og forhandlinger, og i løbet af en måned forventer vi at kunne underskrive en betinget aftale med en dansk pensionskasse. Vi er kommet rigtig langt, og pensionskassen bliver ikke slutinvestor, men bliver bygherre og udvikler sammen med os, fortæller Kim Lang Sørensen til avisen.

Den unavngivne pensionskasse kommer ifølge direktøren med den største del af kapitalen og bliver 50/50 partner i projektet, som har været undervejs i ti års tid.

JCN Bolig og Raundahl & Moesby bygger

NPV’s planer for området omfatter en stor karré på 63.000 kvm og et parkeringshus på cirka 20.000 kvm. Bebyggelsen kommer til at består af cirka 400 familieboliger, fordelt mellem ejer-, leje- samt seniorboliger. Derudover bygges der cirka 360 ungdomsboliger, et kontorhus, et supermarked på omkring 4.000 kvm, butikker, cafeer og restauranter og en stor, offentlig bypark.

Projektet er delt i to etaper, og byggetilladelsen er på plads for første etape, som omfatter omkring to tredjedele af karréen med p-hus, et stort kontorhus , supermarked plus 300 ungdomsboliger og tre familieboligejendomme.

Udviklingsselskabet har samarbejde med to totalentreprenører på den første af de to etaper. JCN Bolig skal står for de tre familiebolig-ejendomme og ungdomsboligerne, mens Raundahl & Moesby skal opføre kontorhuset " The Hub", supermarked og p-hus.

Priserne flytter byggestart

NPV meldte i sidste uge, at Gammelhavn-projektet i Vejle var udsat på grund af de stigende priser - så hvor det tidligere hed byggestart ”efter sommerferien”, ventes byggeriet først indledt på den anden side af nytår.

– Vi er inde og kigge på konstruktionerne og de statiske beregninger (på bærende konstruktioner, red.). Bygningerne skal selvfølgelig stadig overholde bygningsreglementet, men vi får regnet på, om vi kan ændre dimensioneringen og forudsætningerne og ser på, hvorledes husene er skruet sammen, således de bliver mere bygbare og dermed billigere at opføre, forklarede Kim Lang Sørensen sidste uge til Vejle Amts Folkeblad om den igangværende optimering af projektet.

Han oplyser desuden, at man først i fjerde kvartal i år eller først kvartal 2023 vil få lukket priser af ved underentreprenører og producenter af betonelementer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11