23948sdkhjf

Brancheorganisation efterlyser prisloft for erhvervslejere

Brancheorganisationen Dansk Detail og WEAR mener, man fra politisk side bør sætte prisloft på erhvervslejemål.

Butiksdød og afskedigelser.

Det er det, som detailhandlen kigger frem mod som følge af energikrisen, forudser brancheorganisationen Dansk Detail og WEAR.

Ifølge organisationen handler det om op mod 7000 afskedigelser i detailhandlen og 650 butikslukninger, og årsagen skal findes i de huslejestigninger, som man står overfor.

- De kraftige huslejestigninger på op til 10 procent, som vores medlemmer oplever lige nu, er gift for detailhandlen. Regeringen har valgt at lægge et prisloft på huslejestigninger for hvor meget de kan stige for private - det samme ønsker Dansk Detail og WEAR for erhvervslejere, udtaler Nikolai Klausen, direktør i Dansk Detail og WEAR i en pressemeddelse.

Detaildirektøren refererer til den aftale, som Regeringen sammen med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten blev enige om i august, der satte et huslejeloft for private lejere på 4 procent årligt.

S afviser ikke løsning

Hos den socialdemokratiske erhvervsordfører Malte Larsen er der stor forståelse at hente.

-Jeg har stor forståelse for den situation, som de forretningsdrivende lejere i detailhandlen står i, og jeg tror, vi alle kan forestille os, at de stigninger vi ser kan give ondt i maven, siger Malte Larsen til Nordiskemedier.dk.

Men han er dog tilbageholdende med løsningsforslag.

- Vi er i øjeblikket ved at indsamle oplysninger for at danne os et overblik over, hvor stort problemet er, før vi tager stilling til, hvad der kan lade sig gøre. Jeg håber, det kan gå så stærkt, som det kan lade sig gøre, siger han og fortsætter:

-Jeg lytter til det, der bliver meldt ud fra de erhvervsdrivende. Jeg afviser ikke, at der kan gøres noget, men jeg vil heller ikke på nuværende tidspunkt love noget, siger Malte Larsen.

V: Bør selv gå i dialog

Hos oppositionen ser man derimod hellere, at udlejere og lejere selv finder en løsning på stigningerne.

-Vi vil opfordre til, at brancheorganisationerne og erhvervslejerne går i dialog med udlejerne og finder en løsning, siger Heidi Bank fra Venstre, der er boligordfører og medlem af erhvervsudvalget.

Hun mener, det giver sig selv, at begge parter er interesserede i en løsning.

- Udlejerne har jo også en interesse i at bevare lejeforholdet, for de risikerer at stå med tomgangsleje, hvis den erhvervsdrivende ikke kan betale. Flere steder vil det være svært at leje butikslokaler ud til andre, så det vil være i alles interesse at finde en fornuftig løsning, siger Heidi Bank.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109