23948sdkhjf

Møbeldirektør oplever ”ekstremt afventende” marked

Skønt samtlige nøgletal har taget et lille dyk, erklærer Anders Stampe sig overordentligt tilfreds med resultatet af seneste års strabadser hos Karup Design.

– Faktisk er det absolut det resultat, vi er mest tilfredse med og rigtig stolte af – men vi har jo heller ikke ejet virksomheden så længe, fortæller ejerlederen.

Han overtog sammen med Viggo Mølholm den midtjyske futongrossist i december 2020, og det nyligt overståede regnskabsår, der blev lukket ved udgangen af juni, er således det første, hvor de to året igennem har kunnet kalde sig fuldt ud indehavere.

– Og det har jo været et år, hvor man er blevet udsat for lidt af hvert. Det første halve år var markedet fortsat præget af corona og voldsomme prisstigninger på råvarer, og det sidste halve år har været præget af prisstigninger på transport og energi og dertil faldende salg da forbrugerne for alvor har følt sig ramt, så hele slutspurten var svær, fortæller Anders Stampe.

Det er altså på den baggrund, han erklærer sig godt tilfreds med årets resultat, der før skat lyder på 5,4 mio. kr. mod 5,8 det foregående år. I samme periode har bruttofortjenesten taget et dyk fra 15 til 14 mio. kr., mens egenkapitalen lander på 12,6 mio. mod 14,4 mio. ved udgangen af 2020/21.

Fortsætter for fuld damp

Selvom grossistvirksomheden kunde for kunde har oplevet et faldende salg, understreger Anders Stampe, at man har fået en god start på 2022/23. Alligevel er han varsom med at spå om selv den umiddelbare fremtid.

– Jeg synes, det er svært at vurdere, hvad vi kigger ind i. Vi har en del kunder, der ligger nede omkring indeks 60-70, men det er meget svært at periodisere, fordi de her corona-år har været så anderledes på alle måder, at det helt har ødelagt muligheden for at sammenligne, forklarer han.

Samtidig peger Karup-direktøren på, at de seneste års oprydning og omstilling i virksomheden nu er med til at trække op i det samlede billede.

– Vi har investeret en del i forretningsudvikling på tværs af markeder, kunder og produkter, og det er alt sammen med til at holde niveauet oppe, vurderer han.

Overordnet beskriver Anders Stampe stemningen i markedet som ”ekstremt afventende”.

– Vi kan godt mærke, at det ikke er alle, der ligger, hvor de gerne ville, og vi har også set de første konkurser i vores forhandlernet, fortæller han.

Det får dog ikke den midtjyske futon-duo til at trække i bremsen.

– Vi fortsætter for fuld damp med at udvikleforretningen, fastslår han i stedet.

De mudrede fremtidsudsigter betyder dog, at direktøren i disse dage jævnligt må skifte de langsigtede briller ud med de mere kortsigtede.

– Vi er en ekstremt udviklende virksomhed, der har forandret sig meget gennem de seneste år. Og en langsigtet strategi er både god og vigtig for forretningen, men vi beskæftiger os også med, hvor vi gerne vil være om tre måneder, og når situationen er som nu, bliver perspektivet kortere, fastslår han.

KARUP DESIGN A/S
Regnskabsår 2021/22 2020/21 2019/20
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 14,053 15,004 4,742
Resultat af primært drift 5,486 5,629 -3,252
Resultat før skat 5,370 5,828 -1,712
Årets resultat 4,423 4,667 -0,954
Balancestatus 27,058 33,087 26,676
Egenkapital 12,641 14,398 9,731
Gns. antal ansatte 14 15 16
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Karup Design
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.093