23948sdkhjf

Transportministeren fejrede startskud på nyt byggeprojekt

Der var sol og smil på NCC’s byggeplads på Lerchesgade 35 i Odense, da entreprenøren sammen med partnerne bag Bygningsstyrelsens kommende kontorhus i træ, Woodhub, mandag officielt markerede byggestarten.

Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

På grunden har der tidligere været kontor for Skat i bygninger, der var opført i 1960’erne. De er blevet revet ned for at gøre plads til Bygningsstyrelsens planer om et moderne kontor opført i træ til syv statslige styrelser, som i dag har kontorer forskellige steder i Odense.

Der bliver plads til 1600 medarbejdere i det 31.000 kvm store byggeri, som NCC planlægger at have færdigt i 2025.

WoodHub - Statsligt kontorknudepunkt i Odense

Adresse: Lerchesgade 35, 5000 Odense

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Totalentreprenør: NCC

Arkitekt: C.F. Møller Architects

Rådgivende ingeniør: Moe

Størelse: 31.000 kvm, derudover 5.500 kvm kælder

Budget: 800 mio. kr.

Antal arbejdspladser: 1.600 - syv statslige institutioner flytter ind i det store træhus – efter planen i begyndelsen af 2025

Transportminister Trine Bramsen var kommet til byggepladsen, hvor hun fejrede igangsættelsen sammen med borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, Bygningsstyrelsens vicedirektør Signe Primdal Lyndrup, arkitekt Lone Wiggers fra arkitekterne C.F. Møller, Jacob Mariager fra Moe og Lars Ørvad Nielsen fra NCC og en masse andre fra alle parter.

– Odense er i en fantastisk udvikling efter lukningen af Thomas B. Triges Gade gennem byen. Og dette byggeri af Bygningsstyrelsen kommer til at repræsentere, hvordan man skal bygge i fremtiden. Det kommer til at danne skole også internationalt, sagde transportminister Trine Bramsen ifølge pressemeddelelsen blandt andet i sin tale.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11