23948sdkhjf

119 mio. kroner til grøn omstilling hos SMV'erne

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tilfører endnu flere midler til et landsdækkende projekt, som skal skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling hos SMV'erne.

Den grønne omstilling kræver de rette kompetencer hos medarbejdere, bestyrelser og ledere.

Derfor har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsat 119,4 mio. kroner til et landsdækkende projekt, der har fokus på bl.a. omskoling, kompetenceløft og rekruttering af medarbejdere.

Det skriver Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse.

- Med rekordhøj beskæftigelse er der brug for en akut indsats, hvis vi skal sikre tilstrækkeligt med kompetente hænder til den grønne omstilling. Særligt de faglærte skal omskoles og videreuddannes, og samtidig skal vi hente kvalificeret arbejdskraft over til de brancher, hvor den kan være relevant for den grønne omstilling, siger Ejner Holst, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og næstformand i FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation i pressemeddelelsen.

Grønne kompetencer fremskyndes

Projekterne medfinansieres af midler fra Socialfonden Plus og finanslovsmidler. Erhvervshus Nordjylland får 78,4 mio. kr. til projektet "SMV Grønne kompetencer", der skal gennemføre omskoling og efteruddannelse af ledelse, medarbejdere og bestyrelser. Her ventes ca. 1.100 virksomheder at få støtte.

Copenhagen Capacity får 41 mio. kr. til projektet "Kompetencer til et grønt Danmark", som skal tiltrække og tilknytte kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne – både fra Danmark og udlandet. Ca. 1.900 deltagere og 152 virksomheder ventes at deltage.

Projekterne skal være gennemført i begyndelsen af 2026. I november 2022 supplerer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med en indsats, der skal sikre virksomhederne den nødvendige kvalificerede arbejdskraft til en grønnere fremtid.

Tidligere i år afsatte Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse en pulje på 250 mio. kr. til en indsats, der skal sikre SMV’erne adgang til kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

Om indsatsen:

I marts 2022 åbnede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for ansøgninger fra operatører under temaet Kompetencer til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder. Bestyrelsen afsatte op til 125,4 mio. kr. til ansøgningsrunden.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har i forbindelse med sit møde i september 2022 besluttet at støtte to projekter med op til i alt 119,4 mio. kr. fra puljen Kompetencer til den grønne omstilling i små og mellemstore virksomheder:

SMV:Grønne kompetencer (Erhvervshus Nordjylland) – 50 mio. kr. fra Socialfonden Plus og 28,4 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler – i alt 78,4 mio. kr.

Kompetencer til et grønt Danmark (Copenhagen Capacity) – knap 25,8 mio. kr. fra Socialfonden Plus og ca. 15,2 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler – i alt 41 mio. kr.

Kilde: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094