23948sdkhjf

Byggegigant nedjusterer - særligt ét forretningsområde er ramt

Høje priser rammer industrisegmentet hos NCC, herunder den danske asfaltforretning

Indtjeningen hos den svenske byggegigant NCC bliver negativt påvirket af den økonomiske situation, primært drevet af asfaltforretningen i industrisegmentet, NCC Industry, oplyser NCC i en fondsbørsmeddelelse.

Uafhængigt af dette må NCC også nedskrive på et mindre antal boligprojekter i Sverige som følge af 'utilstrækkelig projektledelse', fremgår det. 

- Størstedelen af vores projekter og forretninger klarer sig godt til trods for stærk inflation og økonomisk turbulens. Dog har asfaltforretningen mødt større udfordringer, idet vi ikke har været i stand til fuldt ud at imødegå øgede omkostninger i løbet af tredje kvartal til trods for drastiske prisstigninger i forhold til vores kunder, siger Tomas Carlsson, koncernchef for NCC.

Forventer nulresultat

Øgede omkostninger, primært på energi, og deraf følgende lavere volumen påvirker NCC's asfaltforretning, især i Danmark og Norge, oplyser selskabet.

Dertil kommer ifølge meddelelsen, at forretningsområdet er påvirket af behovet for øgede pensionsbetalinger til svenske virksomheders pensionsfond for at kompensere for øget gæld, der hovedsagelig er forårsaget af rentestigninger og faldende aktiemarkeder.

Asfaltforretningen har mødt større udfordringer, idet vi ikke har været i stand til fuldt ud at imødegå øgede omkostninger Tomas Carlsson, koncernchef, NCC

Overordnet forventer NCC at industriforretningen vil få et driftsresultat omkring nul i 2022. I januar-juni var driftsresultatet minus 65 mio. svenske kr. (44 mio. kr.).

Selskabet oplyser videre, at NCC Industry har iværksat en omfattende plan for at håndtere de høje omkostninger, blandt andet ved at omstille asfaltfabrikker, tilpasse kapaciteten og dialog med kunderne.

Pres på marginerne

Forretningsområdet Building Sweden vil i tredje kvartal være påvirket af nedskrivninger på 120 mio. svenske kr. (81 mio. kr.) relateret til et mindre antal boligbyggerier i Stockholm-regionen.

Ifølge meddelelsen mærker NCC i sine øvrige divisioner - Building Sweden, Building Nordics og Infrastructure - fortsat 'en vis grad af pres på marginerne' som et resultat af de drastiske prisstigninger, der ikke altid fuldt ud kan væltes over på kunderne.

Til trods for de nævnte udfordringer, forventer NCC et positivt cash flow resten af året og vil fortsætte sit aktietilbagekøbsprogram, oplyser selskabet.

NCC Industry A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1461,9 1420,9
Resultat af primært drift 35,5 20,0
Resultat før skat 57,7 28,2
Årets resultat 42,2 27,0
Balancestatus 987,7 1148,3
Egenkapital 306,9 264,8
Antal ansatte 592 714
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.19