23948sdkhjf

Lokalpolitikere opretter erhvervsteam til behandling af byggesager

Med en ny struktur for byggesagsbehandlingen oprettes et erhvervsteam, som både kan behandle byggeansøgninger fra erhvervslivet og ansøgninger om større boligbebyggelser i Guldborgsund Kommune.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Siden januar sidste år er antallet af årsværk i kommunens byggesagsafdeling næsten fordoblet. Samtidig rammer kommunen nu målet om, at alle byggesager er forhåndsscreenet inden for de syv dage, hvis afsenderen har sendt alle relevante sagsakter ind fra start, oplyser kommunen også.

Tiltag på byggesagsområdet har fra sidste år har dog også givet en udfordring for både ansøgere og byggesagsbehandlere. Sidste år blev der også indført en prioriteret rækkefølge, som sagerne følger, når de rammer afdelingen. Erhvervssager først, nye rækkehuse- og enfamilieshuse efter, så sommerhuse, og så de mindre byggerier, såsom et anneks, garage eller drivhus.

Den prioritering har dog gjort det svært at forventningsafstemme med byggeansøgerne i forhold til hvor lang tid en sag vil tage at behandle. Derfor fjernes den prioritering nu – det har Teknik, Klima og Miljøudvalget besluttet på deres seneste møde.

– Både borgere og medarbejderne har givet klart udtryk for at prioriteringen har givet flere udfordringer end fordele. Ansøgerne ønsker at få oplyst en forventet sagsbehandlingstid, så de ved, hvornår de kan begynde at bygge. Det er helt forståeligt, og derfor laver vi nu en prioritering, hvor sagerne er ligestillet og behandles i den rækkefølge, de kommer ind til afdelingen, siger formand for Teknik, Klima og Miljøudvalget Annemette S. Johnsen i pressemeddelelsen.

I forbindelse med den nye struktur oprettes et erhvervsteam, så medarbejderne her bliver specialiseret i de sager som ofte er mere komplekse at sagsbehandle såsom større boligbebyggelser.

– Derfor opretter vi et erhvervsteam, som bliver specialister på området. Vores forventning er derfor, at erhvervslivet på trods af, at vi fjerner den prioriterede rækkefølge ikke vil opleve forringelser, som for eksempel længere sagsbehandlingstider, tværtimod, siger Annemette S. Johnsen.

Den nye struktur for sagsbehandlingen træder i kraft fra den 1. oktober 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11