23948sdkhjf

DI positive over reformudspils løft til erhvervsuddannelser

Regeringens reformudspil modtages positivt hos Dansk Industris chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser. 

En milliard kroner som løft til vefærds- og erhvervsuddannelser.

Det er, hvad regeringen lægger op til at give i deres seneste reformudspil "Danmark Kan Mere 3", som blev præsenteret mandag.

Det modtages med anerkendende hos Dansk Industri.

- Vi synes, det er positivt, at regeringen i deres udspil anerkender, at erhvervsuddannelserne trænger til et økonomisk løft, og det vil vi gerne kvittere positivt for, siger Signe Tychsen Philip, der er underdirektør i Dansk Industri og chef for arbejdsmarkeds- og erhvervsuddannelser til Nordiskemedier.dk.

Den milliard, der skal frigives til bl.a. erhvervsuddannelserne, skal komme fra blandt andet at forkorte kandidatuddannelser på humanistiske og samfundsfaglige universitetsuddannelser ned til et år. 

Har forslag til initiativer

Signe Tychsen Philip håber, det økonomiske løft vil blive brugt på indsatser på flere områder. Det er der nemlig, ifølge Dansk Industri behov for, hvis den faglærte arbejdskraft skal være tidssvarende og tilstrækkelig.

- Der er især behov for teknisk udstyr, som er opdateret og kompetenceudvikling hos underviserne, for der er tale om fag, der ændrer sig hele tiden, fortæller Signe Tychsen Philip og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi sikrer et højt fagligt niveau og en høj kvalitet på uddannelserne, som de unge gerne vil se sig selv i, så vi kan tiltrække den faglærte arbejdskraft, der er brug for i den grønne omstilling, lyder det.

Sammen med 39 andre relevante organisationer har Dansk Industri meldt ud, hvad de mener, der konkret bør gøres for at styrke erhvervsuddannelserne.

Initiativerne handler blandt andet om at løfte taxametertilskuddene, opkvalificering af lærere, og attraktive skolehjem.

- Vi har peget på, hvad man konkret kan gøre for at forbedre erhvervsuddannelserne, og vi håber, det er med til at gøre det mere tydeligt, hvad vi synes, der er behov for, siger Signe Tychsen Philip.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096