23948sdkhjf

Havnebyggeri er i mål: Tæt samarbejde var nøglen

Maskinfabrikken Fuglsangs nye produktionshal på havnen i Aalborg blev leveret til tiden - og til prisen.

Maskinfabrikken Fuglsangs Eftf. A/S har i sidste uge fået overdraget deres seneste nybyggeri på havnen i Aalborg.

Der er tale om en 1.500 kvadratmeter stor produktionshal og 200 kvadratmeter ny administration. Derudover er der etableret 20.000 kvadratmeter udenomsplads.

- Det er den nordjyske entreprenør Svend Aage Christiansen, der har stået som totalentreprenør på byggeriet, og det er afleveret til oprindelig aftalt pris og med minimal forsinkelse, fortæller administrerende direktør Lars Christiansen.

Roser samarbejde

Det var også Svend Aage Christiansen, der stod for byggeriet af den oprindelige fabrik, der stod klar i 2020. Entreprenørfirmaet kender derfor stedet og de to ejere Lars Christiansen og Christian Vinther Jørgensen godt, og det har været en fordel i det nye byggeri. Administrerende direktør Svend Aage Christiansen roser da også samarbejdet med maskinfabrikken.

- For at sådan noget kan lykkes, kræver det et samarbejde. På den ene side har man bygherre og hans rådgiver. På den anden side står jeg som totalentreprenør med mit hold. Den største udfordring er at få holdet til at spille sammen. På vores side er det vigtigt, at vi kommer med det samme hold hver gang og kender bygherre, og det han fokuserer på. Det er vigtigt, at vi hele tiden er tæt på hinanden. Vi kan ikke mødes hver 14. dag til et byggemøde og tro, at det løses der, forklarer han.

Klar til større konstruktioner

Resultatet af anstrengelserne står nu klar på havnen i Aalborg. Produktionshallen er ikke blot en markant udvidelse af virksomhedens kvadratmeter.

Den nye tilbygning er 17 meter høj med 14 meter under kran og en hangarport på 20x14 meter. Derudover er hallen udstyret med dobbelt traverskran på 100 tons. Her er virksomhedens smede nu rykket ind, og har travlt med en større ordre til vindindustrien.

Baggrunden for udvidelsen er, at konstruktionerne, specielt til offshore vindmølleindustrien, bliver større og større, og med den ekstra kapacitet føler Maskinfabrikken Fuglsang sig nu godt rustet.

- Vi tror på fremtiden, og vi forsøger at følge med den trend, der er i samfundet. Det gør vi ved at fremtidssikre vores fabrik og vores arbejdspladser, konstaterer Christian Vinther Jørgensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fra kontingent i en cigarkasse til 67.000 tilskuere og et velkendt brand: Organisationer hylder Skills
Lakridsmager troede, at han stod med et usælgeligt produkt: - Det grænser sig til vanvittige
Plastproducent går konkurs
EU-udspil skal fremme genanvendelse af plastaffald
Frugt bærer frugt: Medarbejdere giver donation til julehjælp
Inflationen falder en smule i eurolandene
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094