23948sdkhjf

Fire virksomheder er i spil til kæmpe dansk infrastrukturprojekt

Energinet har nu snævret feltet ind fra 11 til fire konkrete tilbudsgivere i en såkaldt prækvalifikation om et otteårigt strategisk partnerskab til en samlet udbudssum på cirka 4,5 mia. kr., som tidliger er beskrevet.

Partnerskabet skal være med til at sikre etableringen af den nødvendige el-infrastruktur i Danmark og går ud på, at Energinet får leveret nøglefærdige højspændingsstationer i samarbejde med markedet, så Danmark kommer i mål med sine store ambitioner for den grønne omstilling. Det skriver Energinet i en pressemeddelelse.

De fire prækvalificerede virksomheder er:

  • Siemens Energy
  • Linxon Sweden
  • Hitachi Energy Denmark
  • Grid Solutions Denmark, Branch of Grid Solutions SAS Frankrig sammen med Enprom Sp. z o.o.

Danmark skal på bare otte år firedoble strømproduktionen fra vindmøller og solceller rundt om i landet. Samtidig udskiftes benzinbiler med elbiler som aldrig før, og husholdninger, virksomheder og fjernvarmeselskaber opstiller varmepumper.

– Der vil i fremtiden blive så stor efterspørgsel på strøm, og det kræver et velfungerende transmissionssystem. Der skal laves mange nye anlæg, og Energinet har en stor anlægsmasse, der skal renoveres i de kommende år, siger Henrik Riis, direktør i Energinet Eltransmission, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi får derfor brug for at danne tætte og strategiske partnerskaber med markedet, for at vi i fællesskab kan løfte den store opgave. Jeg er meget glad for, at så mange virksomheder har vist interesse i vores turnkey udbud.

Næste skridt i processen er at modtage tilbud fra de prækvalificerede virksomheder i december 2022.

Senere i oktober offentliggør Energinet et tilsvarende udbud om partnerskaber på kabelområdet, og den samlede volumen for stations- og kabelområdet vil være på cirka 10 mia. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095