23948sdkhjf

Roser til regeringens 2030-plan fra fagbevægelsen

Fagbevægelsens Hovedorganisation roser regeringens 2030-plan for at være ansvarlig.

Hvor regeringens 2030-plan møder stor kritik fra flere erhvervsorganisationer, er der ros at hente fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. 

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formanden Lizette Risgaard kalder planen for ansvarlig.

- Vi har gennem flere år efterlyst en klar plan for velfærden, hvor den historiske store udfordring med flere børn og ældre, vil presse den offentlige sektor i de kommende år. Regeringen har lyttet og leverer nu en klar og ansvarlig retning, udtaler Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation i pressemeddelelsen.

Regeringen foreslår i deres plan at bruge det økonomiske råderum på bl.a. at finansiere udgifterne til den stigende mængde børn og ældre med 21 mia. kr. 

Derudover vil regeringen afsætte fem milliarder kroner til velfærd, herunder sundhed, frem mod 2030.  

Desuden foreslår de en gennemsnitlig årlig vækst i det offentlige forbrug på cirka 0,8 procent i perioden fra 2024 til 2030.

Det møder opbakning hos formanden.

- Vi står overfor det største demografiske pres siden 2. verdenskrig, og det efterlader Danmark med to grundlæggende udfordringer. Pengene skal følge med, og vi skal kunne rekruttere medarbejdere til velfærden og uddanne til den grønne omstilling. Med 2030-planen forpligter regeringen sig selv til at prioritere netop de områder, og det er vigtigt, siger Lizette Risgaard i pressemeddelelsen.

Er med på den

Ifølge Lizette Risgaard spiller regeringens plan godt sammen med fagbevægelsens.

- Regeringen har en klar ambition om at udskifte reformpisken, hvor man blot gør folk fattigere. I stedet vil regeringen satse på opkvalificering og målrettede indsatser for dem, som står udenfor arbejdsfællesskabet. Den er vi med på – faktisk er det en del af vores reform-plan, siger Lizette Risgaard.

Hun giver desuden et forslag til en ny finansiering.

- Jeg er ligesom regeringen optaget af at investere i uddannelse og opkvalificering. Det er ikke gratis, men vi har ikke råd til at lade være. Derfor bør man også arbejde videre med en skattereform, der øger råderummet på en retfærdig måde. Her og nu kunne man starte med en skat på overnormale profitter, siger Lizette Risgaard.

Både Dansk Industri og SMV Danmark har reageret med stor kritik af regeringens 2030-plan. Direktørerne for begge organisationer har kaldt planen for uambitiøs, ligesom begge savner konkrete løsningsforslag til de udfordringer, som Danmark står overfor.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078