23948sdkhjf

Ni ud af ti danske virksomheder vil blive ramt af gasmangel

Hvis der ikke kommer tilstrækkeligt med gas til Europa, vil det få mærkbar betydning for ni ud af ti danske virksomheders omsætning, vurderer Dansk Industri.

Det vil få økonomiske konsekvenser for ni ud af ti danske virksomheder, hvis Europa ikke forsynes med nok gas.

Sådan er konklusionen i en nyligt offentliggjort analyse fra Dansk Industri.

Ifølge analysen vil 88 pct. af de adspurgte virksomheders omsætning blive ramt, og 20 pct. af virksomhederne vil i høj eller meget høj grad blive ramt på omsætningen.

Det er især de større danske virksomheder, der ifølge Dansk Industri, vil møde udfordringer under potentiel gasmangel, fordi de ikke er på listen over beskyttede virksomheder i de danske myndigheders nødplan.

De virksomheder, der ikke er på den liste, er ifølge Dansk Industri i fuld gang med at finde alternative energikilder til produktionen. 

Men derfor kan der alligevel for andre virksomheder, der ikke vil blive direkte påvirket af gasmangel, opstå andre udfordringer. F.eks. kan det betyde manglende leverancer eller lang leveringstid fra samhandelspartnere, der bliver ramt af forsyningskrisen.

Det betyder samtidig, at det vil få en mærkbar negativ effekt på dansk økonomi, hvis virksomheder må nedskalere deres aktiviteter, konkluderer Dansk Industri videre i analysen.

Analysen bygger på en spørgeundersøgelse foretaget af Dansk Industri. 635 virksomheder har deltaget i undersøgelsen, der er foretaget mellem 6. og 15. september.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141