23948sdkhjf

Dansk Erhverv udgiver inspirationskatalog op til valgkampen

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv lancerer 2030-plan med bud på tiltag, der kan løfte dansk økonomi.

- Det er faktisk bare for Folketingets partier at slå op i vores plan og lade sig inspirere i forhold til tiltag, der kan gøre noget i den ret alvorlige situation, som Danmark står overfor.

Sådan udtaler Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse om den 2030-plan, som erhvervsorganisationen netop har offentliggjort.

For det danske erhvervsliv kommer ifølge Dansk Erhvervs beregninger til at mangle 90.000 ansatte frem mod 2030. Ligesom den nuværende verdenssituation præger både verdens og den danske økonomi.

-Det er på den baggrund, at vi i Dansk Erhverv nu kommer med en 2030-plan. Den vil øge beskæftigelsen med 53.800, og planen er ikke bare finansieret, den vil faktisk øge BNP med 57,2 milliarder kroner i 2030, lyder det fra Brian Mikkelsen videre i pressemeddelelsen.

Dansk Erhvervs plan indeholder en række tiltag, som kan skrue på samfundsøkonomien.

Blandt andet vil Dansk Erhverv have sænket selskabsskatten fra 22 til 19 procent, bedre adgang til kapital for iværksættere, øget beskæftigelsesfradrag, en videreførelse af mindrereguleringen af SU og dagpenge samt en lavere indtægtsgrænse for udenlandsk arbejdskraft permanent til 360.000 kroner.

Færre skal trække sig før tid

Derudover er det et vigtigt fokus for Dansk Erhverv, at man sørger for at udnytte størst mulig del af arbejdsstyrken af raske mennesker.

- Det er klart, at der ikke er et enkelt håndtag, som man bare kan trække i, som giver over 50.000 nye i arbejde, så vores 2030-plan spreder sig over lang række tiltag. Et væsentligt element i planen er, at vi sørger for, at færre trækker sig tilbage før, de når pensionsalderen. Vi kan og skal ikke betale for, at raske mennesker trækker sig tilbage før tid, lyder det fra Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Han har særligt ét ønske til politikerne, når en kommende ny regering er på plads:

- Derfor er den klare opfordring fra Dansk Erhverv, at der straks efter et valg bliver nedsat en arbejdsgruppe, som har maksimalt et halvt år til at komme med forslag til, hvordan vi får bragt antallet af danskere på de eksisterende fem tilbagetrækningsordninger ned med mindst 30.000 i 2030. Det vil i øvrigt give et BNP-løft på hele 57 milliarder, siger Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.093